OK

OK Cancel

Thank you

Close

BIFIDUS

Niste još upoznati sa bifidusom? E pa Vaš digestivni sistem sigurno jeste. Bifidus je ,,prijateljska" bakterijska flora koja sprečava rast štetnih bakterija.

BIFIDUS

Što je tačno bifidus?

Bifidus je probiotski derivat: mikroorganizam koji je u stvari kvasac i koji se prirodno nalazi u fermentisanim mlečnim proizvodima, a česte je sastojak hranljivih jogurta.

Bifidus u odgovarajućim količinama odlično deluje na celokupno zdravlje. Klinička ispitivanja su pokazala njegovu vrednost u tretmanu ekcema kod dece, unutrašnjih infekcija pa čak i kod smanjenja karcinoma bešike. Suplementi sa bifidusom preporučuju se posle i tokom antibiotskog lečenja, a povezuje se i sa dugovečnošću.

On se može koristiti i u formulacijama za negu kože. Ne samo da je efikasan za lečenje inflamacija, već novija istraživanjima pokazuju da ima sposobnost jačanja prirodnih mehanizama odbrane kože od štetnih uticaja iz okoline i smanjuje osetljivost i suvoću kože.

Dokazane dobrobiti bifidusa u nezi kože

Nakon obećavajućih rezultata mnogobrojnih laboratorijskih ispitivanja, žene sa osetljivom kožom su nanosile formulacije za negu kože sa bifidusom tokom dvomesečnog ispitivanja. Rezultati:  

Dejstvo na barijeru kože: kod žena koje su testirale formulu sa bifidusom spoljašnji sloj epidermisa je bio bolje strukturiran i ujednačeniji. Hidrolipidni film je efikasnije podnosio agresije, a proteini povezani sa starenjem su bili promenjeni. 

Dejstvo na kožu: inflamacija kože je značajno smanjena. Posle 57 dana, koža testiranih žena bila je gotovo 60% manje sklona nadraženosti nego ranije. 

Dejstvo na suvoću: posle 29 dana, dermatolog koji vrši ispitivanje otkrio je kod žena koje su koristile bifidus značajno smanjenje suvoće kože u poređenju sa placebo grupom. To je pokazalo da bi bifidus mogao da pomogne u suzbijanju negativnih efekata hladnog vremena i suvog vazduha, kao i odlaganje pojave znakova starenja.

go to top