getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Analiza neprijatelja Vaše kože: različiti tipovi bora

Analiza neprijatelja Vaše kože: različiti tipovi bora

Vaša koža vremenom gubi elastičnost što dovodi do nastanka tankih linija i bora: noćna mora za lepotu.

Kako one nastaju? Donosimo Vam analizu tipova bora i gde na njih nailazimo, kako biste mogli da ih uklonite upotrebom tajnog oružja!

Linije isušenosti

Naša tela su sačinjena od 50-75% vode, što našem organizmu omogućava da ispravno funkcioniše, uključujući i dermis. Bez dovoljno vode koža ne može da se obnovi niti efikasno da proizvodi nove ćelije, što dovodi do nastanka bora pošto je čvrstina kože narušena. Smanjenje nivoa hijaluronske kiseline, koja se prirodno nalazi unutar slojeva kože, može dodatno da pogorša nedostatak zadržane vlage u koži. 

Gde nastaju linije isušenosti? Bore uzrokovane isušivanjem često se javljaju na čelu: podignite obrve i gledajte kako nastaju linije a onda opustite mišiće. Ako linije ostanu vidljive, verovatno je reč o borama isušenosti - koža se ne vraća u prvobitno stanje.

Izražajne bore

Ponavljajuće radnje ili pomeranje mišića lica prilikom smejanja, žmirkanja ili mrštenja može da dovede do nastanka bora na mestima gde se koža nabira, naročito kako starimo, pošto koža gubi mladalačku elastičnost. 

Gde nastaju izražajne bore? Najuobičajenije mesto za nastanak tankih linija i bora jeste područje oko usana (linije smeha), očiju (bore smejalice oko očiju) i između obrva (linije mrštenja).

Bore starenja

S godinama koža gubi čvrstoću, smanjuje se proizvodnja kolagena i elastina i koža postaje opuštena: epidermis se ne vraća u početni položaj kako je to slučaj kod mlađe kože i u kožu se urezuju tanke linije.

Gde nastaju bore starenja? Obično se nalaze oko očiju, usana i na čelu i manje su vidljive od ostalih bora, ali svejedno nisu dobrodošle!

Bore spavanja

Ne trpi samo lice od nastanka bora, već i naše telo.

Gde nastaju bore spavanja? Na dekolteu se stvaraju tanke linije između i iznad oblina grudi, što je posebno vidljivo nakon spavanja na jednoj strani. Slična bora može da se pojavi i na obrazima ukoliko ste spavali na jednoj strani pritiskajući lice o jastuk. Najbolji položaj za san bez bora je onaj na leđima. 

Kako sprečiti i smanjiti bore

Redovna rutina nege kože je način odlaganja razvoja bora i ublažavanja postojećih. Istraživanje je pokazalo da se debljina i zdravlje dermisa smanjuju od jutra do večeri, što uzrokuje nastanak bora. Liftactiv Supreme nega ciljano deluje protiv razvoja bora usled takozvanog "dnevnog starenje kože". Nanesite kremu na lice i vrat dvaput dnevno.

Već posle 7 dana upotrebe, bore su vidljivo ublažene, a ten je mladolikiji.

Naši kultni proizvodi

 • liftactiv-supreme
 • SERUM 10 SUPREME
 • LIFTACTIV YEUX ZA PODRUČJE OKO OČIJU
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Sastojci

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

  Pročitaj članak

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Nega Lica

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Vichy je pravi saveznik za borbu protiv bora, jer pruža podršku svakoj fazi života i tipu kože. To potvrđuju i poznate dame Branislava Antović, Anastasija Đurić, Ana Stanić i Mirjana Bobić Mojsilović koje su među Vichy linijama za anti-age negu pronašle favorite.

  Pročitaj članak

  go to top