OK

OK Cancel

Thank you

Close

Analiza neprijatelja Vaše kože: različiti tipovi bora

Vaša koža vremenom gubi elastičnost što dovodi do nastanka tankih linija i bora: noćna mora za lepotu.

Kako one nastaju? Donosimo Vam analizu tipova bora i gde na njih nailazimo, kako biste mogli da ih uklonite upotrebom tajnog oružja!

Linije isušenosti

Naša tela su sačinjena od 50-75% vode, što našem organizmu omogućava da ispravno funkcioniše, uključujući i dermis. Bez dovoljno vode koža ne može da se obnovi niti efikasno da proizvodi nove ćelije, što dovodi do nastanka bora pošto je čvrstina kože narušena. Smanjenje nivoa hijaluronske kiseline, koja se prirodno nalazi unutar slojeva kože, može dodatno da pogorša nedostatak zadržane vlage u koži. 

Gde nastaju linije isušenosti? Bore uzrokovane isušivanjem često se javljaju na čelu: podignite obrve i gledajte kako nastaju linije a onda opustite mišiće. Ako linije ostanu vidljive, verovatno je reč o borama isušenosti - koža se ne vraća u prvobitno stanje.

Izražajne bore

Ponavljajuće radnje ili pomeranje mišića lica prilikom smejanja, žmirkanja ili mrštenja može da dovede do nastanka bora na mestima gde se koža nabira, naročito kako starimo, pošto koža gubi mladalačku elastičnost. 

Gde nastaju izražajne bore? Najuobičajenije mesto za nastanak tankih linija i bora jeste područje oko usana (linije smeha), očiju (bore smejalice oko očiju) i između obrva (linije mrštenja).

Bore starenja

S godinama koža gubi čvrstoću, smanjuje se proizvodnja kolagena i elastina i koža postaje opuštena: epidermis se ne vraća u početni položaj kako je to slučaj kod mlađe kože i u kožu se urezuju tanke linije.

Gde nastaju bore starenja? Obično se nalaze oko očiju, usana i na čelu i manje su vidljive od ostalih bora, ali svejedno nisu dobrodošle!

Bore spavanja

Ne trpi samo lice od nastanka bora, već i naše telo.

Gde nastaju bore spavanja? Na dekolteu se stvaraju tanke linije između i iznad oblina grudi, što je posebno vidljivo nakon spavanja na jednoj strani. Slična bora može da se pojavi i na obrazima ukoliko ste spavali na jednoj strani pritiskajući lice o jastuk. Najbolji položaj za san bez bora je onaj na leđima. 

Kako sprečiti i smanjiti bore

Redovna rutina nege kože je način odlaganja razvoja bora i ublažavanja postojećih. Istraživanje je pokazalo da se debljina i zdravlje dermisa smanjuju od jutra do večeri, što uzrokuje nastanak bora. Liftactiv Supreme nega ciljano deluje protiv razvoja bora usled takozvanog "dnevnog starenje kože". Nanesite kremu na lice i vrat dvaput dnevno.

Već posle 7 dana upotrebe, bore su vidljivo ublažene, a ten je mladolikiji.

Objavljeno

go to top