getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 stvari koje možemo naučiti o sporijem starenju iz tradicionalne medicine

5 stvari koje možemo naučiti o sporijem starenju iz tradicionalne medicine

Kombinovanje ključnih elemenata tradicionalne medicine i zapadnjačkog pristupa anti-ageingu moglo bi da donese izuzetno uspešne rezultate.

Tradicionalna medicina nas može puno naučiti o dostojanstvenom starenju. Kada se koriste kao deo sveobuhvatnog pristupa starenju, kineska, ajurvedska i srednjeamerička medicina nude dodatni, komplementarni pogled na zapadnjačke anti-age tretmane. Starenje je prirodni deo života, međutim postoji 5 saveta tradicionalne etnomedicine koji pomažu u očuvanju unutrašnjeg i spoljašnjeg zdravlja jer kada se osećate dobro, i izgledate dobro!

Ako ostanete zdravi iznutra, bićete lepi i spolja.

Održavanje zdravog probavnog i imunog sistema postaje posebno važno kada starimo. Srednjeamerička medicina ceni biljku papaje zbog njene sposobnosti da pomaže varenje, a na Karibima se simptomi gripa leče čajem mangovog lišća.

Odgovor je možda u kuhinjskom ormariću

Ponekad su najednostavniji lekovi najefikasniji. U Južnoj Americi se mlevene bobice pimenta, ugrejane i pomešane sa uljem, koriste kao tople obloge za lečenje bolnih zglobova i mišića, a u Kini su iscjeljujuća svojstva supa poznata hiljadama godina.

Ostati aktivan je jak temelj

Uz fizičku aktivnost koja je nužna, smatra se da kineska tradicija tai chija smiruje duh, deluje na mentalnu bistrinu i podstiče fleksibilnost zglobova. Joga, kao ključni deo ajurvedske medicine i oblik vežbe, ima sličan pristup: prevencija je bolja od lečenja.

Minimizovati stres za očuvanje zdravlja

Meditacija je još uvek centralni deo istočnjačkih pristupa za sprečavanje i lečenje bolesti. U kineskoj tradiciji meditacija čuva "qi", odnosno unutrašnju životnu snagu svih živih bića.

Sagledajte širu sliku

Kineski koncept "quija" temelj je ne samo medicine, već i meditacije i borilačkih veština i podseća da bi ta tri faktora - fizičko zdravlje, duhovnost i vežba - trebalo da budu posmatrana zajedno kao deo šireg pristupa starenju.

Naši kultni proizvodi

 • 1-vichy-slow-age-dnevna-nega-fluid-za-lice-anti-age-starenje-hidratacija-protiv-bora–krema-za-lice-spf-25
 • Najčitanije

  Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

  Stil

  Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

  Naravno, naziv možda ne zvuči posebno primamljivo, ali verujte nam kad Vam kažemo da bi svakako trebalo da obratite  pažnju na fermentisanu hranu, ako želite da poboljšate sveukupno zdravlje. Objasnićemo odakle ta buka o zdravoj hrani u poslednje vreme i rećićemo Vam koja je najbolja fermentisana hrana koju treba da uvrstite u ishranu. 

  Pročitaj članak

  go to top