OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 saveta za sprečavanje pojave bora

Bore nastaju usled kombinacije više činilaca. Kako bismo ih preduhitrili i izbegli pre nego što nastanu, donosimo Vam naših 5 najboljih saveta. Recite zbogom borama i pre nego što se pojave!

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka ekstrinzičkog starenja je oštećenje uzrokovano UV zracima. Čak i tokom oblačnih dana mogu da nastanu oštećenja na koži. Za sprečavanje nastanka dugoročnih oštećenja na koži uvek nanosite zaštitno sredstvo kad ste na otvorenom, čuvajte se sunca kada je ono najjače, nosite kačket ili šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočare jer su one ključne za smanjenje brzine nastanka tankih bora oko očiju koje se formiraju ako neprestano škiljite na suncu.

Dovoljno spavajte

San je neophodan za zdravu kožu i njen čvrst i odmoran izgled. Dok spavamo, naša koža se obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža nema zdrav sjaj, a nedostaje joj i elastičnosti što uzrokuje pojavu tankih linija. Oči i usta su područja na kojima se najčešće pojavljuju tanke linije kao posledica umora.

Idealno bi bilo spavati 8 sati i to na leđima. Zašto? Kad ne pritiskamo lice o jastuk satima izbegavamo buđenje sa tzv. borama spavalicama. Na mlađoj koži one nestaju u trenu, međutim sa godinama se usled smanjene količine kolagena i elastina koža ne obnavlja tako brzo. 

Dehidratacija

Bez dovoljno vode i hidratacije ćelije kože gube punoću i koža postaje neujednačena i krhka. Za hidrataciju kože važna je konzumacija više vode, ali i održavanje redovne rutine nege kože, uključujući i dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Put do kože zdravog izgleda kreće iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidativnim svojstvima (oksidacija je jedan od glavnih uzroka preranog strarenja kože!), a podstiče i tvorbu kolagena pa pomaže zaštitnom sredstvu u zaštiti od UV zraka. Međutim ovaj sastojak se ne nanosi samo topikalno, već se koristi i za pripremu zdravog obroka: može se pronaći  u citrusima te zelenom lisnatom povrću, kao i u paradajzu, brokoliju, bobicama i grašku.

Nanošenje nege za kožu

Odlično što imate svakodnevnu rutinu nege kože, međutim jeste li znali da je tehnika nanošenja takođe važna? Umesto brzinskog razmazivanja kreme i/ili seruma, donjom stranom prstiju izvodite jednostavne masažne tehnike. To garantuje dobro upijanje proizvoda u kožu i podstiče cirkulaciju.

VAŠA RUTINA

Best-seller

liftactiv-supreme-dnevna-nega-za-suvu-kozu; ucinkovita; krema-protiv-bora; lifting-dejstvo; za-lice; vichy; korekcija-bora; ucinak-liftinga; duboke-bore; zatezanje; hranjiva; hipoalergena

Dnevna nega za korekciju bora i čvrstine kože - suva koža

( 1 comments )

liftactiv-supreme-night-vichy-nocna-nega; protiv-bora; 40-godina; gubitak-cvrstoce; duboke-bora; bore-smejalice; lifting-dejstvo; zatezanje; hranjiva; za-lice; ramnoza

SUPREME NIGHT
Noćna nega za korekciju bora i čvrstine kože

( 3 comments )

Best-seller

liftactiv-supreme-dnevna-nega-za-normalnu-mesovitu-kozu; ucinkovita; krema-protiv-bora; lifting-dejstvo; za-lice; vichy; korekcija-bora; ucinak-liftinga; duboke-bore; zatezanje; hranjiva; hipoalergena

Dnevna nega za korekciju bora i čvrstine kože - normalna do mešovita koža

( 3 comments )

Tečni puder protiv bora SPF20

Tečni puder protiv bora SPF20

( 1 comments )

go to top