NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 saveta za sprečavanje pojave bora

04_5 tips to prevent the formation of wrinkles
 • favoris

Bore nastaju usled kombinacije više činilaca. Kako bismo ih preduhitrili i izbegli pre nego što nastanu, donosimo Vam naših 5 najboljih saveta. Recite zbogom borama i pre nego što se pojave!

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka ekstrinzičkog starenja je oštećenje uzrokovano UV zracima. Čak i tokom oblačnih dana mogu da nastanu oštećenja na koži. Za sprečavanje nastanka dugoročnih oštećenja na koži uvek nanosite zaštitno sredstvo kad ste na otvorenom, čuvajte se sunca kada je ono najjače, nosite kačket ili šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočare jer su one ključne za smanjenje brzine nastanka tankih bora oko očiju koje se formiraju ako neprestano škiljite na suncu.

Dovoljno spavajte

San je neophodan za zdravu kožu i njen čvrst i odmoran izgled. Dok spavamo, naša koža se obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža nema zdrav sjaj, a nedostaje joj i elastičnosti što uzrokuje pojavu tankih linija. Oči i usta su područja na kojima se najčešće pojavljuju tanke linije kao posledica umora.

Idealno bi bilo spavati 8 sati i to na leđima. Zašto? Kad ne pritiskamo lice o jastuk satima izbegavamo buđenje sa tzv. borama spavalicama. Na mlađoj koži one nestaju u trenu, međutim sa godinama se usled smanjene količine kolagena i elastina koža ne obnavlja tako brzo. 

Dehidratacija

Bez dovoljno vode i hidratacije ćelije kože gube punoću i koža postaje neujednačena i krhka. Za hidrataciju kože važna je konzumacija više vode, ali i održavanje redovne rutine nege kože, uključujući i dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Put do kože zdravog izgleda kreće iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidativnim svojstvima (oksidacija je jedan od glavnih uzroka preranog strarenja kože!), a podstiče i tvorbu kolagena pa pomaže zaštitnom sredstvu u zaštiti od UV zraka. Međutim ovaj sastojak se ne nanosi samo topikalno, već se koristi i za pripremu zdravog obroka: može se pronaći  u citrusima te zelenom lisnatom povrću, kao i u paradajzu, brokoliju, bobicama i grašku.

Nanošenje nege za kožu

Odlično što imate svakodnevnu rutinu nege kože, međutim jeste li znali da je tehnika nanošenja takođe važna? Umesto brzinskog razmazivanja kreme i/ili seruma, donjom stranom prstiju izvodite jednostavne masažne tehnike. To garantuje dobro upijanje proizvoda u kožu i podstiče cirkulaciju.

Naši kultni proizvodi

 • 23259FRESH SHOT
  Antioksidativni tretman protiv umornog izgleda kože
  52NewLIFTACTIVFACE CARESerum za liceNega protiv znakova starenja

  Novo

  FRESH SHOT Antioksidativni tretman protiv umornog izgleda kože

  LIFTACTIV

  FRESH SHOT Antioksidativni tretman protiv umornog izgleda kože

  Serum za lice

  Antioksidativna nega za kožu sa vitaminom C koja deluje protiv znakova starenja i umora u roku od 10 dana.

 • 18104SERUM 10 SUPREME520NewLIFTACTIVFACE CARESerum za liceNega protiv znakova starenja

  Novo

  SERUM 10 SUPREME
 • 13657SUPREME
  SUVA KOŽA
  32LIFTACTIVNega protiv znakova starenja
  liftactiv-supreme
 • 7782NOĆNA NEGA PROTIV BORA52LIFTACTIVFACE CARENoćna kremaNega protiv znakova starenja
  NOĆNA NEGA PROTIV BORA
 • 7899LIFTACTIV YEUX ZA PODRUČJE OKO OČIJU00LIFTACTIVFACE CAREKrema za područje oko očijuNega protiv znakova starenja
  LIFTACTIV YEUX ZA PODRUČJE OKO OČIJU
 • Najčitanije

  Sastojci

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

  Pročitaj članak

  go to top