OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 saveta kako sprečiti nastanak bora

Bore nastaju kombinacijom raznih uticaja. Kako bismo ih preduhitrili i sprečili, donosimo Vam 5 odličnih saveta... Recite zbogom borama i pre nego se pojave.

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka spoljašnjeg starenja kože su oštećenja uzrokovana sunčevim UV zrakama. Čak i u toku oblačnih dana moguća su ozbiljna oštećenja kože. Za sprečavanje dugoročnih oštećenja, uvek kada ste na otvorenom nanesite odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca, sklonite se sa sunca kada je ono najjače, nosite šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočare. One su neophodne za smanjenje opasnosti nastanka tankih linija oko očiju koje se pojavljuju ako neprestano žmirkate na suncu.

Dobro spavajte

San je neophodan za zdravu i gipku kožu. Dok spavamo, naša koža se obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža je bez zdravog sjaja, nedostaje joj elastičnosti i nastaju bore. Područja posebno sklona razvoju bora od umora su oči i usta.

Idealno bi bilo da spavamo 8 sati i to na leđima. Zašto? Ako ne pritiskamo lice o jastuk satima, moguće je da sprečimo buđenje sa "borama spavanja". Na mlađoj koži bore spavanja nestaju trenutno, ali kako starimo, smanjena je količina kolagena i elastina u koži i ona se ne obnavlja toliko brzo.

Isušenost

Bez dovoljno vode i hidratacije ćelije kože gube punoću, a koža postaje neujednačene površine i krhka. Za hidrataciju kože pijte više vode, ali i održavajte redovnu rutinu nege kože, što podrazumeva dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Zdrava koža dolazi iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidativnim svojstvima (oksidacija je glavni uzrok preranog starenja kože!), a podstiče i stvaranje kolagena i pomaže u zaštiti od UV zraka. Ali ne primenjujte ga samo topikalno, pripremite sebi i zdrav obrok: vitamin C se nalazi u citrusima i povrću tamnog lišća, kao i u paradajzu, brokoliju, bobičastom voću i grašku.

Nanošenje nege za kožu

Odlično je što imate dnevnu rutinu nege kože, ali da li ste znali da je i tehnika nanošenja nege važna? Umesto brzog utrljavanja kreme i/ili seruma u kožu, sprovedite jednostavnu masažnu tehniku ravnim delovima prstiju.

To omogućuje bolju penetraciju proizvoda u kožu i podstiče cirkulaciju.

VAŠA RUTINA

 • liftactiv-supreme-dnevna-nega-za-normalnu-mesovitu-kozu; ucinkovita; krema-protiv-bora; lifting-dejstvo; za-lice; vichy; korekcija-bora; ucinak-liftinga; duboke-bore; zatezanje; hranjiva; hipoalergena
 • liftactiv-supreme-night-vichy-nocna-nega; protiv-bora; 40-godina; gubitak-cvrstoce; duboke-bora; bore-smejalice; lifting-dejstvo; zatezanje; hranjiva; za-lice; ramnoza
 • liftactiv-serum-10-supreme-za-lice-vichy; obnavljanje-koze; protiv-bora; lifting-dejstvo; nega-lica; duboke-bore; bore-smejalice; korekcija; sitne-bore; obesena-koza; borice
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Nega Lica

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke. Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

  Pročitaj članak

  go to top