getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 saveta kako sprečiti nastanak bora

5 saveta kako sprečiti nastanak bora

Bore nastaju kombinacijom raznih uticaja. Kako bismo ih preduhitrili i sprečili, donosimo Vam 5 odličnih saveta... Recite zbogom borama i pre nego se pojave.

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka spoljašnjeg starenja kože su oštećenja uzrokovana sunčevim UV zrakama. Čak i u toku oblačnih dana moguća su ozbiljna oštećenja kože. Za sprečavanje dugoročnih oštećenja, uvek kada ste na otvorenom nanesite odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca, sklonite se sa sunca kada je ono najjače, nosite šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočare. One su neophodne za smanjenje opasnosti nastanka tankih linija oko očiju koje se pojavljuju ako neprestano žmirkate na suncu.

Dobro spavajte

San je neophodan za zdravu i gipku kožu. Dok spavamo, naša koža se obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža je bez zdravog sjaja, nedostaje joj elastičnosti i nastaju bore. Područja posebno sklona razvoju bora od umora su oči i usta.

Idealno bi bilo da spavamo 8 sati i to na leđima. Zašto? Ako ne pritiskamo lice o jastuk satima, moguće je da sprečimo buđenje sa "borama spavanja". Na mlađoj koži bore spavanja nestaju trenutno, ali kako starimo, smanjena je količina kolagena i elastina u koži i ona se ne obnavlja toliko brzo.

Isušenost

Bez dovoljno vode i hidratacije ćelije kože gube punoću, a koža postaje neujednačene površine i krhka. Za hidrataciju kože pijte više vode, ali i održavajte redovnu rutinu nege kože, što podrazumeva dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Zdrava koža dolazi iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidativnim svojstvima (oksidacija je glavni uzrok preranog starenja kože!), a podstiče i stvaranje kolagena i pomaže u zaštiti od UV zraka. Ali ne primenjujte ga samo topikalno, pripremite sebi i zdrav obrok: vitamin C se nalazi u citrusima i povrću tamnog lišća, kao i u paradajzu, brokoliju, bobičastom voću i grašku.

Nanošenje nege za kožu

Odlično je što imate dnevnu rutinu nege kože, ali da li ste znali da je i tehnika nanošenja nege važna? Umesto brzog utrljavanja kreme i/ili seruma u kožu, sprovedite jednostavnu masažnu tehniku ravnim delovima prstiju.

To omogućuje bolju penetraciju proizvoda u kožu i podstiče cirkulaciju.

Naši kultni proizvodi

 • liftactiv-supreme
 • NOĆNA NEGA PROTIV BORA
 • SERUM 10 SUPREME
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Sastojci

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

  Pročitaj članak

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Nega Lica

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Vichy je pravi saveznik za borbu protiv bora, jer pruža podršku svakoj fazi života i tipu kože. To potvrđuju i poznate dame Branislava Antović, Anastasija Đurić, Ana Stanić i Mirjana Bobić Mojsilović koje su među Vichy linijama za anti-age negu pronašle favorite.

  Pročitaj članak

  go to top