OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 saveta kako se boriti protiv opadanja kose

Više dlaka na četki nego obično? Nema mesta za paniku! Pročitajte naše savete kako se boriti protiv opadanja kose.

5 saveta kako se boriti protiv opadanja kose

Suzbijte problem u korenu

Na opadanje kose može da utiče mnoštvo različitih činilaca, međutim sama pojava se može objasniti relativno lako. Kosa postaje sklona opadanju jer su vlasi slabo pričvršćene za vlasište:  drugim rečima, ono je posledica oslabljenog folikula dlake u nezdravom okruženju vlasišta.

To znači da je pri odabiru proizvoda koji usporavaju ili zaustavljaju opadanje kose najbolje birati proizvode koji ciljano deluju na problem vlasišta jačajući bulbus dlake i delujući na  okolno vlasište za podsticanje rasta jače kose na zdravom vlasištu!

Odaberite pravi šampon

Uz višenamenske tretmane protiv opadanja kose razmislite i o šamponu za kosu sklonu opadanju, po mogućnosti onom bez sulfata kako bi se izbeglo dalje oštećenje osetljivog korena. I na kraju, budite posebno pažljivi pri ispiranju: pripazite da je sva pena dobro isprana kako se vlasište ne bi preopterećivalo ostacima proizvoda.

Budite nežni prema svojoj kosi

Ako primetite da gubite više kose nego što je uobičajeno, potrebna je dodatna pažnja pri stilizovanju kose. Ne češljajte je pregrubo kako biste izbegli čupanje kose i koristite regenerator za jačanje koji će raspetljati Vašu kosu i ojačati vlakno da ne puca. Pokušajte da neko vreme ne vezujete kosu, najbolje je da bude raspuštena. Naposletku, izbegavajte bojenje kose – boja često sadrži grube hemikalije koje mogu da uzrokuju pojačano opadanje kose. Upotrebu fena ili pegle za kosu svedite na minimum.

Počastite svoju kosu masažom

Vrhovima prstiju masirajte strane i vrh glave čvrstim kružnim pokretima za stimulaciju kose od korena. To će poboljšati cirkulaciju vlasišta i dati folikulima mesta da dišu i podstaći rast zdrave kose.

Promenite ishranu

Važno je da jedete dovoljno primerene hrane ako želite da negujete kosu od korena do vrhova.

go to top