OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 primera najboljeg supervoća za lepu kožu

Kad govorimo o nezi Vaše kože, važno je i ono iznutra. Pročitajte pravu istinu o 5 primera supervoća koje bi trebalo da uvrstite u ishranu za zdravi sjaj kože.

5 primera najboljeg supervoća za lepu kožu

Pomorandže

Zahvaljujući zavidnom nivou beta-karotena - pigmenta odgovornog za njihovu svetlu boju - pomorandže (LINK: Food Tube članak - pomorandže) zlata vrede kada je reč o anti-age delovanju. Pomorandže su bogate provitaminom A koji može da pomogne u borbi protiv oštećenja uzrokovanih suncem, kao i u smanjenju osetljivosti kože na UV zrake, a sadrže i značajne količine vitamina C, što podstiče punoću i mladolikost kože usled povećane proizvodnje kolagena u koži. [1]

[1]https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18505499/

Borovnice

Često svrstane u najefikasniju prirodnu superhranu, borovnice svoju boju duguju pigmentu zvanom antocijan (oblik antioksidansa). Kao i ostale crvene ili ljubičaste bobice (brusnice i goji bobice su odličan primer), i borovnice sa svojim anti-age delovanjem ublažavaju znakove starenja smanjujući oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima usled spoljnih štetnih uticaja poznatih kao ekspozom.

Acai bobice

Acai bobice su bogate vitaminom E (odgovornim za zdravlje kože, kose i noktiju) i poznate su po svojim protivupalnim svojstvima. Ako imate problema sa aknama, nanošenje potpuno prirodne maske sa acai bobicama ili acai uljem može da pomogne oko crvenila, jer visoki udeo antioksidansa u njima pomaže poboljšanju cirkulacije u koži.[2]  Drugim rečima, imamo već gotov piling iz prirode!

https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-acai-berries.html

Avokado

Nastavlja se rasprava da li je avokado voće ili povrće, ali jedna stvar je sigurna - dobrobiti koje on ima za kožu. Obiluje masnim kiselinama koje su izuzetno efikasne u hidrataciji, a pomaže i donjim slojevima kože zahvaljujući visokom nivou vitamina A koji podstiče ćelijsko obnavljanje - odlične vesti za umornu kožu pod uticajem stresa i sa oštećenjima uzrokovanim suncem ili zagađenjem. [3] Ko je rekao da je sve masno loše?

[3]https://www.natureword.com/tag/avocado-vitamins/

Brusnice

Bogate su flavonoidima, grupom polifenola (LINK: članak o polifenolima) poznatom po svom impresivnom delovanju protiv oksidacijskog stresa. Konzumacija brusnica u obliku soka ili bobica kožu čini svetlijom i blistavijom. [4] Šta više, kiseli hemijski sastav brusnica pomaže kod prekomerno masne ili sjajne kože i kod smirivanja crvenila.[5]

[4]https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12058989/
[5]https://books.google.co.in/books?id=4ldF2pZC4q8C&printsec=frontcover&dq=Return+to+Beautiful+Skin:+Your+Guide+to+Truly+Effective,+Non+Toxic+Skin+Care+By+Myra+Michelle+Eby&hl=en&sa=X&ei=pLHUVLejKMOyuATc8oL4Dw&ved=0CCUQ6AEwAA#v=onepage&q=Return%20to%20Beautiful%20Skin%3A%20Your%20Guide%20to%20Truly%20Effective%2C%20Non%20Toxic%20Skin%20Care%20By%20Myra%20Michelle%20Eby&f=false

VAŠA RUTINA

 • 1-vichy-idealia-nega-za-glatku-i-blistavu-kozu-ispunjenu-energijom-nega-za-suvu-kozu-blistavost-osetljiva-koza; idealia-dnevna-nega-za-suvu-kozu; nega-krema-vichy-protiv-bora
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Nega Lica

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke. Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

  Pročitaj članak

  go to top