OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 činjenica koje bliže objašnjavaju "starenje kože tokom dana"

Istraživači u Vichyju posvećeni su razumevanju pojave "starenja tokom dana" (eng. overday ageing). Donosimo Vam 5 načina kako da ga bolje upoznate i sprečite...

Šta je "starenje kože tokom dana"?

50% žena smatra da izgledaju starije uveče u odnosu na jutro, a postoji i klinički dokaz koji potkrepljuje ovu teoriju.  Aurelie Tripet, šef naučne komunikacije u  L'Oréalu, objašnjava da "biološki mehanizmi kože deluju u 24-časovnim ritmovima", odnosno cirkadijalnim ritmovima. Ispitivanja pokazuju da je starijoj koži potrebno 6 puta duže (30 sati) za obnavljanje od mlađe kože (6 sati). Ovi rezultati dokazuju da starija koža nema vremena za obnavljanje u toku 24 časa koliko traje dan. Razlika u izgledu i kvalitetu kože od jutra do večeri zove se "starenje kože tokom dana".

Kako se naučno meri starenje kože tokom dana?

U svrhu merenja starenja kože tokom dana, Vichy je uzeo u obzir 3 faktora: samopercepciju, eksternu percepciju i kliničke dokaze.  Ispitanici su rešili kviz o znakovima starenja, a Vichyjevi naučnici su zatim sproveli istraživanje o biološkoj degradaciji kvaliteta kože tokom dana. Rezultati su potvrdili ovu hipotezu: koža razvija znakove starenja tokom dana i to naročito kako postajemo stariji.

Koji su znakovi starenja kože tokom dana?

Znakovi starenja kože tokom dana razlikuju se od žene do žene, kao i u stepenima intenziteta. Vichyjevo istraživanje je otkrilo da su najuobičajeniji znakovi:  crvenilo kože, ten bez sjaja i pojava bora tokom dana. Kod onih sa osetljivom kožom može da se pojavi i osećaj zatezanja i isušenost, a i nepravilnosti mogu da postanu vidljivije.

Da li postoji veza između starenja kože tokom dana i dugoročnog starenja kože?

Postoji jasna veza između načina na koji se kvalitet kože smanjuje tokom dana i znakova dugoročnog starenja koji se javljaju na tenu. Dobra stvar starenja kože tokom dana je ta da je svojevrsno upozorenjene na dugoročne znakove starenja. Sa tim saznanjem možete da delujete pre nego se znakovi trajno razviju.

Šta treba poduzeti protiv starenja kože tokom dana?

Linija Liftactiv Supreme je posebno razvijena da deluje na znakove starenja tokom dana i da ih tokom dana neprestano koriguje. Na primer, novi Liftactiv Serum 10 Supreme, sa visokom koncentracijom snažnih aktivnih sastojaka protiv starenja, pomaže da koža ostane glatka, blistava i zdravog izgleda , bez obzira koje doba dana bilo!

Objavljeno

VAŠA RUTINA

Best-seller

liftactiv-supreme-dnevna-nega-za-normalnu-mesovitu-kozu; ucinkovita; krema-protiv-bora; lifting-dejstvo; za-lice; vichy; korekcija-bora; ucinak-liftinga; duboke-bore; zatezanje; hranjiva; hipoalergena

Dnevna nega za korekciju bora i čvrstine kože - normalna do mešovita koža

( 3 comments )

liftactiv-supreme-night-vichy-nocna-nega; protiv-bora; 40-godina; gubitak-cvrstoce; duboke-bora; bore-smejalice; lifting-dejstvo; zatezanje; hranjiva; za-lice; ramnoza

SUPREME NIGHT
Noćna nega za korekciju bora i čvrstine kože

( 3 comments )

go to top