OK

OK Cancel

Thank you

Close

4 saveta za borbu protiv muškog opadanja kose

Nasledno opadanje kose može da se javi u različitom stepenu, u bilo kom životnom dobu. Može ozbiljno da ugrozi Vaše samopouzdanje, naročito ako ste mladi ili ste pod velikim stresom u životu.

4 saveta za borbu protiv muškog opadanja kose

“Muška ćelavost” je u vezi sa hormonima i počinje sa proređivanjem kose na čelu i na vrhu glave, ali ona takođe može da pogodi i žene*. Ostali uzroci opadanja kose mogu biti sezonsko opadanje kose, u vezi sa ekstremnim stresom ili pod uticajem medicinskih stanja, zato treba da utvrdite šta je uzrok opadanja pre nego što razmotrite različite mogućnosti lečenja. Razgovor sa Vašim farmaceutom je dobar početak. Za sve tipove opadanja kose, ova 4 saveta mogu da pomognu da se ublaži zabrinjavajući problem:

1. Nahranite svoje folikule

Zdrava ishrana i endokrini sistem koji dobro funkcioniše su od vitalnog značaja za zdravo funkcionisanje folikula Vaše dlake. Ekspert zravlja kose Dr. Bergfeld** naglašava da proteini podstiču rast ćelija kose kao što to čine i mišićima posle treninga. Jaja su odličan izvor čistog proteina i esencijalnih vitamina B. Gvožđe i cink su takođe važni za zdrav scalp, pa razmislite da ih uzimate kao dopunu ishrani.

2. Poštujte svoju kožu glave

Često pranje i farbanje kose mogu da oštete folikule i postojeću kosu učine slabom i krhkom. Nikada nemojte da četkate kosu dok je mokra i izbegavajte da je zatežete. Ako se fenirate, koristite za to nižu temperaturu fena kako biste izbegli oštećenja i nemojte svoju kožu glave predugo da izlažete jakom suncu, jer će je ono isušiti.

3. Više spavajte

Mnoge kliničke studije, uključujući i onu iz Centra Belgravia, potvrđuju da nedostatak sna može da podstakne ili ubrza gubitak kose. Spavanje regeneriše celo telo i od suštinskog je značaja za jačanje imunološkog sistema, ravnotežu hormona, izdržljivost tela i pomaže u borbi protiv stresa.


4. Smanjite stres

Što ste pod većim stresom, to je gore po Vaše opšte zdravlje i po Vašu kosu. Mnoge muči pitanje da li će ih partner i dalje voleti; neki čak postaju socijalno povučeniji. Nemojte da patite u tišini: razgovarajte o problemima sa svojim voljenima, ili potražite online grupu podrške za problem gubitka kose.
* Institute of Trichologists** Objavljeno u Medical Daily


VAŠA RUTINA

 • Dercos promo sticker
  1-dercos-aminexil-clinical-5-zene-tretman-protiv-ispadanja-kose-ampule-za-kosu-ampule-protiv-ispadanja-kose
 • Dercos promo sticker
  1-dercos-aminexil-clinical-5-muskarci-tretman-protiv-ispadanje-kose-ampule-za-kosu-ampule-protiv-ispadanja-kose
 • Dercos promo sticker
  1-vichy-dercos-energetski-sampon-protiv-ispadanja-kose-jako-ispadanje-kose-celavljenje-sampon-protiv-celavosti-sampon-za-celavost-ispadanje-kose-retka-kosa
 • Najčitanije

  Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

  Nega Kose

  Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

  Opadanje kose može biti uzrokovano raznim faktorima, od problema sa zdravljem do nedostataka vitamina u telu pa i do nekih ozbiljnijih stvari. Glavni uzroci za koje potrošači smatraju da neposredno utiču na opadanje kose, osim genetike, su i stres, zagađenje, umor, pušenje, nepovoljni tretmani kose, hormonske promene, neadekvatna ishrana i problemi na koži glave.

  Pročitaj članak

  Šta je masa kose?

  Nega Kose

  Šta je masa kose?

  Primećujete da Vam je u poslednje vreme rep tanji? Kao deo naše serije publikacija o opadanju i istanjivanju kose Vichy objašnjava sve o masi kose te o načinu na koji Dercos Densi Solutions deluje na njeno jačanje.

  Pročitaj članak

  NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

  Nega Kose

  NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

  Postoji verovanje da je gubitak kose problem koji najčešće pogađa muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o gubitku kose pričamo sa Anom Kovačević, stručnom saradnicom za edukaciju VICHY.

  Pročitaj članak

  go to top