OK

OK Cancel

Thank you

Close

4 sastojka koje bore ne vole

4 bistvene aktivne sestavine, ki jih priporočajo strokovnjaki za kožo

Ramnoza

Monosaharid ramnoza je prirodni biljni šećer i osnovni je aktivni sastojak linije Liftactiv Supreme. U dnevnoj kremi se nalazi u dozi od 5%, a u Serumu 10 Supreme od 10%.
Ramnoza ima jedinstvena anti-age svojstva i jača strukturu kože i deluje na znakove starenja. 

Dobrobiti za kožu: redovnom upotrebom koža postaje punija i čvršća, a bore se vidljivo smanjuju. Ojačana struktura kože lakše odoleva uticajima iz okoline koji uzrokuju starenje kože.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina ima sposobnost da vezuje i zadržava velike količine molekula vode, što sprečava gubitak čvrstine i elastičnosti dermisa. Sinteza hijaluronske kiseline u telu se povećava kad je koža oštećena i štiti i obnavlja fibroblaste i ćelije epitela. Ali nivo ove prirodno prisutne kiseline u koži se sa godinama smanjuje.  Dokazano je da starija koža u epidermisu ne sadrži hijaluronsku kiselinu.
Hijaluronska kiselina ima odlična svojstva protiv starenja što ima pozitivan efekat na elastičnost kože. Nadalje, nizak nivo proteina u kiselini smanjuje i opasnost od alergijskih reakcija što je čini pogodnom za osetljivu kožu.

Dobrobiti za kožu: u formuli nege za kožu hijaluronska kiselina deluje na punoću kože, vidljivo ublažava tanke linije i bore i umiruje kožu. 

Retinol

Retinol, oblik vitamina A, nije neophodan samo za kožu, već i za zdrave zube i kosti. Ispitivanja su pokazala da retinol podstiče stvaranje polisaharida koji zadržavaju vodu u koži i povećava nastanak kolagena. 

Dobrobiti za kožu: poznato je da retinol smanjuje pojavu tvrdoglavih tankih linija i bora i površinu kože čini glatkom za nežan i hidriran izgled.

Vitamin C

Nivo vitamina C u našem telu se smanuje sa godinama. Uz konzumaciju hrane bogate ovim vitaminom (nalazi se u brojnom voću i povrću) topikalna primena vitamina C snažno štiti od antioksidansa i slobodnih radikala koji mogu da uzrokuju pojavu znakova starenja.

Dobrobiti za kožu: vitamin C je odličan antioksidans, a deluje i na elastičnost i mladolikost kože.

Dermatolozi i farmaceuti u Laboratorijima Vichy neprestano koriste svoju ekspertizu o nezi kože pri kreiranju formula sa najsnažnijim aktivnim sastojcima za Liftactiv liniju.

VAŠA RUTINA

 • liftactiv-serum-10-supreme-za-lice-vichy; obnavljanje-koze; protiv-bora; lifting-dejstvo; nega-lica; duboke-bore; bore-smejalice; korekcija; sitne-bore; obesena-koza; borice
 • liftactiv-supreme-night-vichy-nocna-nega; protiv-bora; 40-godina; gubitak-cvrstoce; duboke-bora; bore-smejalice; lifting-dejstvo; zatezanje; hranjiva; za-lice; ramnoza
 • liftactiv-supreme-dnevna-nega-za-normalnu-mesovitu-kozu; ucinkovita; krema-protiv-bora; lifting-dejstvo; za-lice; vichy; korekcija-bora; ucinak-liftinga; duboke-bore; zatezanje; hranjiva; hipoalergena
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  go to top