OK

OK Cancel

Thank you

Close

3 sporta koji Vam pomažu da ostanete u formi, dinamični i energični tokom menopauze

Fizičke promene koje se dešavaju sa menopauzom znače da je važnije no ikad da svoju formu i blagostanje stavite na prvo mesto. Ali, koji su sportovi i aktivnosti najbolji za očuvanje zdravlja, tonusa i dinamičnosti Vašeg tela i uma?

3 Sports That Help You Stay Fit

Umor, poremećaji spavanja, stres i hormonske promene koje dovode do povećanja težine i gubitka mišićne mase: samo su neki od načina na koje menopauza deluje na Vaše zdravlje, nivo energije i sveukupnu formu. Iz tog razloga je važnije no ikad da, dok ulazite u ovu novu fazu svog života, pojačate fizičku aktivnost i opredelite se za zdraviju, energičniju i srećniju budućnost. Evo koja će Vam tri sporta pomoći da očuvate tonus, energiju i samopouzdanje tokom ove posebne promene u Vašem životu.

Pilates: uživajte u vremenu posvećenom sebi i negujte "zen" duh

Da li uživate u tišini u kojoj samo postojite, meditirate i negujete svoj "zen", a istovremeno oblikujete svoje telo? Ako je to tako, pilates je idealan za Vas. Kad ga ispravno vežbate, ova nežna istezanja i pokreti fokusirani na trbušni zid mogu popraviti gipkost i održati tonus mišića koji obično nestaje u menopauzi. Prema jednoj studiji, opuštajuće vežbe koje uključuju pilates ili jogu mogu da pomognu pri smanjenju strepnje koja se se takođe može pogoršati pod uticajem hormonskih promena.

Kardiogolf: zabavan način podizanja pulsa uz partnera

Bilo da ga igrate sa dobrim prijateljem ili sa suprugom, kardiogolf može da bude zabavan i osnažujući način održavanja Vašeg kardiovaskularnog zdravlja i vitkije i jače linije. Koriste se pokreti zamahivanja iz golfa i pojačava se intenzitet što pomaže da se poboljša aerobna kondicija i ojačaju mišići trbušnog zida. Ako uživate u bavljenju sportom u društvu, održavajte energiju i vitalnost sportom koji je zabavniji udvoje!

Za ovisnike o fitnesu: probajte izazov 30 dana čučnjeva

Više volite intenzivne vežbe koje su izazov na svim nivoima? Izazov 30 dana čučnjeva možda je savršen način da započnete novu fitnes rutinu i ostanete motivisani i puni energije. Prema brojnim ispitivanjima povećanje snage i mišićnog tonusa ključno je u menopauzi, jer pomaže kod sprečavanja gubitka koštane mase. Velike grupe mišića na koje deluju čučnjevi važna su područja za trening snage, a čučnjevi deluju i na povećanje pulsa što poboljšava kardiovaskularnu kondiciju. Spremni da počnete? Postoji puno besplatnih izazova na internetu koji sadrže vežbe sa uputstvima.

Objavljeno

go to top