OK

OK Cancel

Thank you

Close

3 SOS postupka za rešavanje peruti

Kako se efikasno boriti protiv peruti? Nema panike. Uz ove trikove rešićete ovaj vrlo neprijatan problem.

3 SOS postupka za rešavanje peruti

1 – Oksigenirajuće šamponiranje na način Delphine Courteille

Delphine Courteille, stilistkinja za kosu navikla na brojna snimanja, odaje Vam tajne nežnog šamponiranja koje pomaže u borbi protiv peruti.

Kad se šampon (protiv peruti, naravno) dobro zapeni, nežno četkajte koren bez trljanja kako ne biste agresivno delovali na vlasište.

Šta se postiže?

Šampon se lako nanosi po celoj kosi što je praktično za dugu kosu, a koren i vlasište su u potpunosti očišćeni. Vlasište očišćeno od viška sebuma i gljivica neće više biti osetljivo i manje će se ljuštiti.

Jednostavan postupak i divno obećanje: nakon nekoliko nedelja značajno manje peruti i zdravije i čistije vlasište.

2 – Koristite niže temperature

Prilikom pranja kose neka temperatura vode bude gotovo hladna kako bi umirujuće delovala na osećaj upale. Isti postupak i pri sušenju kose: namestite fen na nižu temperaturu.

Zapamtite da toplota podstiče rad lojnih žlezda!

3 – Recite zbogom modnim dodacima

Marame, šeširi, trake….

Zagrevaju vlasište zbog čega se koža znoji i tako nadražuju lojne žlezde. Izbegavajte dirati kosu, upotrebljavajte šampone protiv peruti bez sulfata i ne preterujte pri korišćenju proizvoda za kosu.

VAŠA RUTINA

 • 1-vichy-dercos-sampon-protiv-peruti-za-normalnu-kosu-za-masnu-kosu-masna-kosa-perut-svrab-masno-vlasiste-masno-teme-masna-koza-glave
 • 1-dercos-sampon-protiv-peruti-za-suvu-kosu-sampon-za-osetljivo-vlasiste-suva-kosa-perutanje-seboreja-osetljiva-koza-glave
 • 1-vichy-dercos-sampon-protiv-peruti-za-osetljivo-vlasiste-bez-sulfata-sampon-bez-sulfata-perut-perutanje
 • Najčitanije

  Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

  Nega Kose

  Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

  Opadanje kose može biti uzrokovano raznim faktorima, od problema sa zdravljem do nedostataka vitamina u telu pa i do nekih ozbiljnijih stvari. Glavni uzroci za koje potrošači smatraju da neposredno utiču na opadanje kose, osim genetike, su i stres, zagađenje, umor, pušenje, nepovoljni tretmani kose, hormonske promene, neadekvatna ishrana i problemi na koži glave.

  Pročitaj članak

  Šta je masa kose?

  Nega Kose

  Šta je masa kose?

  Primećujete da Vam je u poslednje vreme rep tanji? Kao deo naše serije publikacija o opadanju i istanjivanju kose Vichy objašnjava sve o masi kose te o načinu na koji Dercos Densi Solutions deluje na njeno jačanje.

  Pročitaj članak

  NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

  Nega Kose

  NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

  Postoji verovanje da je gubitak kose problem koji najčešće pogađa muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o gubitku kose pričamo sa Anom Kovačević, stručnom saradnicom za edukaciju VICHY.

  Pročitaj članak

  go to top