OK

OK Cancel

Thank you

Close

ŠTA MOŽEMO DA UČINIMO KAKO BISMO IZBEGLI MRŠTENJE I BORE NA ČELU?

Kako nastaje bora mrštenja? Zašto se javlja tako rano? A bore na čelu? Šta možemo da preduzmemo kako bismo ih uklonili?

Donosimo odgovore na Vaša pitanja o borama mrštenja.

Kako nastaje bora mrštenja?

Bora mrštenja nastaje na području između obrva zbog, između ostalog, "kontrakcije mišića koji omogućuje mrštenje", objašnjava stručnjak za kožu i dermatolog, dr. Anny Cohen Letessier.
Uz bore smejalice oko očiju, ovo su jedne od prvih bora koje se pojavljuju na koži. Lice izgleda tužno i kad se u stvari dobro osećate.
Dr. Anny Cohen Letessier objašnjava: "Žene u tridesetim godinama više govore o izrazu lica nego o borama. Mogu da izgledaju tužno, ogorčeno, zabrinuto ili iscrpljeno iako su potpuno opuštene. Mislim da je to njihova najveća briga u tom periodu! Glavni uzrok tužnog izraza lica su vertikalne bore poput bora mrštenja."
Taj osećaj se često pojačava nakon 40. godine, kada je proces starenja ubrzan i kad žene sve više teže da ga uspore.

Bora mrštenja: kako da usporimo njenu pojavu

U svakom životnom dobu, hidratacija kože lica je ključna, kako bi se koži osigurala elastičnost i ograničila pojava izražajnih bora, poput bore mrštenja. Za to najbolje deluje serum obogaćen hijaluronskom kiselinom. Taj snažni sastojak dolazi u dva oblika: fragmentisan i visoke molekularne težine. Fragmentisana hijaluronska kiselina je u obliku malih čestica i snaga ove formulacije omogućava bolju penetraciju u živi sloj epidermisa. Da li to ima blagotvoran efekat na kožu? Svakako da ima, pošto je efekat protiv starenja višestruko pojačan zbog ispravljanja bora i poboljšanja elastičnosti kože. Visokomolekularni oblik hijaluronske kiseline je takođe vrlo važan u formuli, jer omogućava vidljivi efekat popunjavanja. Posle 30. godine ovaj režim nege lica može da pomogne kod sprečavanja nastanka bora na čelu. Recite zbogom umornom izgledu za koji niste ni znali u dvadesetim!

Rešenja za korekciju bore mrštenja... kada se jednom pojavi na čelu

Četrdesete godine su razdoblje u životu kada se koža neizbežno susreće sa starenjem i sve ju je teže obnoviti. Brojke su dokaz: "ostareloj koži" je potrebno 5 puta više vremena za obnovljanje nego mlađoj*. Na Vašem licu se to odražava u obliku kože sa više znakova starenja uveče nego ujutru nakon buđenja, a posebno u obliku bora koje su sve dublje s kraja dana. 
"Žene će možda misliti da su bore na čelu užasno neprijatne, onda kada više ne mogu da se poravnaju, čak i kad je lice u mirovanju. Ova pojava je povezana sa ponavljajućim kontrakcijama mišića i progresivnim gubitkom gustine kože, kao i  ravnanjem dermalno-epidermalne junkcije," podseća Anny Cohen Letessier.
Dobra vest je da ciljani tretman može da ublaži ovaj tvrdokorni problem. Birajte negu sa više anti-age sastojaka koji podstiču obnovljanje slojeva kože. Tražite sveukupni anti-age tretman koji koriguje efekte starenja kože, kao što je bora na čelu i koji sadrži sastojke za popunjavanje i uglačavanje kože.
Idealna rutina bi bila: dan započnite osvežavanjem kože tonikom, zatim nanesite anti-age serum koji deluje na 10 glavnih znakova starenja. I naravno, na kraju nanesite Vašu dnevnu kremu. 

Savet stručnjaka za borbu protiv bora na čelu: 3-minutna dnevna gimnastika lica

INSIDE-IMG-WHAT-CAN-BE-DONE-TO-FIGHT-AGAINST-FROWN-AND-FOREHEAD-LINESŠtipkajte (vrlo nežno!) palcem i kažiprstom lice u smeru od nosa prema sredini čela. 
Nastavite zatezanjem kože u smeru od čela prema slepoočnicama. 

Ponovite 6 puta, 3 puta sa svake strane čela.

* Studija poznavanja kože, Istraživački centar L'Oréal, 2015.

VAŠA RUTINA

 • liftactiv-eyes-korektivna-nega-predio-ociju; vichy-krema-za-oci; efekat-liftinga; osetljive-oci; bore-smejalice; lifting-dejstvo; bore; kapci; podocnjaci; kesice; ramnoza
 • liftactiv-supreme-dnevna-nega-za-normalnu-mesovitu-kozu; ucinkovita; krema-protiv-bora; lifting-dejstvo; za-lice; vichy; korekcija-bora; ucinak-liftinga; duboke-bore; zatezanje; hranjiva; hipoalergena
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Nega Lica

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke. Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

  Pročitaj članak

  go to top