OK

OK Cancel

Thank you

Close

Previous

SAVETI ZA NEGU KOSE I VLASIŠTA

Čak i ako je perut uobičajena pojava, nega vlasišta je ključna za sprečavanje povratka peruti ili nastanak seboreičnog dermatitisa vlasišta.

SAVET N°1

REDOVNO PERITE KOSU NEŽNIM PROIZVODIMA
Nemojte upotrebljavati jake šampone koji će izmeniti zaštitnu barijeru vlasišta. Upotrebljavajte nežne i umereno jake šampone prilagođene vašem suvom ili masnom vlasištu. Šampon se treba naneti i umasirati u vlasište i folikule dlaka.

SAVET N°2

NEMOJTE ČEŠATI VLASIŠTE
Kada vas muči svrab, izbegavajte češanje vlasišta. Upotrebite neki umirujući šampon protiv peruti i nežno ga umasirajte u vlasište da biste ublažili svrab. Češanje može uzrokovati infekciju vlasišta, nadraženost i povećanu količini peruti. U slučaju svraba, posavetujte se sa svojim dermatologom.

SAVET N°3

UPOTREBLJAVAJTE MLAKU VODU
Prilikom pranja kose temeljno je isperite mlakom ili svežom vodom da biste ublažili i umirili svrab i nadraženost vlasišta.

SAVET N°4

MASIRAJTE VLASIŠTE
Masaža vlasišta jednako je dobra kao i masaža tela. Ako imate perut, vašem vlasištu može pomoći masaža.
Upotrebite prirodna ulja kao što su kokosovo, bademovo ili ulje jojobe pomoću kapaljke ili aplikatora za boju za kosu pa ih nanesite direktno na vlasište i lagano umasirajte. Primena tih ulja pomoći će u razbijanju ljuspica i smirivanju vlasišta. Nemojte se češati ili pregrubo utrljavati ulje.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE_Model-Blond.jpg

SAVET N°5

OBRIJTE BRADU
Muškarci koji imaju perut u bradi i brkovima trebalo bi se svakodnevno brijati kako bi izbegli širenje peruti i hidrirati kožu lica.

SAVET N°6

REDOVNO ČEŠLJAJTE KOSU, ALI NE PREVIŠE
Redovno češljajte kosu jer tako pomažete u prirodnom uklanjanju ljuspica kože vlasišta i smanjujete rizik od pojave peruti.

SAVET N°7

KOSU SUŠITE NA UMERENO TOPLOM VAZDUHU
Upotrebljavajte fen za kosu na srednjoj, a ne najvišoj temperaturi.

SAVET N°8

IZBEGAVAJTE ŠTETNE SPOLJAŠNJE MEHANIČKE UTICAJE
Izbegavajte agresivne metode nege kose, kao što su često sušenje fenom za kosu i intenzivno češljanje ili ravnanje kose.

SAVET N°9

OGRANIČITE UPOTREBU PROIZVODA ZA OBLIKOVANJE
Izbegavajte preteranu primenu proizvoda za oblikovanje na vlasištu. Takva primena može dovesti do poremećaja u ravnoteži vlasišta koji se povezuje  pojavom peruti.

SAVET N°10

NE STAVLJAJTE NA GLAVU NIKAKVE MODNE DODATKE
Kape, trake za kosu, marame – sve to greje vlasište, zbog čega se ono znoji, a stimulišu se i žlezde lojnice koje stvaraju sebum, što dovodi do pojave peruti.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE_Model-HighlitedDarkBlond.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE.jpg