OK

OK Cancel

Thank you

Close

Previous

PROMENOM ŽIVOTNOG STILA DO ZDRAVOG VLASIŠTA

Stres, nedostatak sna, zagađenje i promene temperature mogu uticati na pojavu peruti. U ovom delu priručnika pronaći ćete stručne savete za prilagođavanje životnog stila peruti.

SAVET N°1

ŽIVOTNI STIL I PERUT
Zdrav i uravnotežen životni stil ključan je za lečenje peruti. Redovno bavljenje sportom ili fizičkom aktivnošću na otvorenom, opuštanje, uravnotežena ishrana, kvalitetan san i izbegavanje stresa i konzumacije cigareta i alkohola su svakodnevne aktivnosti koje mogu imati pozitivan uticaj na ovo stanje.

SAVET N°2

STRES KAO UZROK PERUTI
Stres je jedan od najčešćih uzroka peruti. Prema Američkoj akademiji za dermatologiju, negativan psihološki stav može pogoršati bolesti kože, uključujući bolesti vlasišta. Za očuvanje duševnog mira potrebno je baviti se fizičkom aktivnošću, koja je dokazano delotvorna u borbi protiv stresa. Imaće ogroman efekat na vaše raspoloženje koje će zatim uticati na perut i seboreični dermatitis.

SAVET N°3

TRUDITE SE DA KOSU ŠTO MANJE IZLAŽETE PREVELIKIM PROMENAMA TEMPERATURE
Nemojte izlaziti sa mokrom kosom ili je izlagati ekstremnim temperaturama. Promene temperature utiču na zdravlje vlasišta. Zato je potrebno izbegavati bilo kakve velike promene temperature.
Nakon tuša kosu nežno prosušite peškirom, a zatim pričekajte da se prirodno prosuši pre nego što je češljate.

SAVET N°4

NOSITE SVETLU ODEĆU
Kako biste izbegli vidljive tragove peruti na odeći, a posebno na ramenima, izbegavajte tamnu odeću. Umesto toga, nosite svetlu odeću.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_24_LIFESTYLE_ADVICE_peigne_vue_dessus.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_24_LIFESTYLE_ADVICE.jpg