NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 trikova za lepšu kožu

Otkrićemo vam 5 trikova za bolji kvalitet kože i pravilnu negu protiv navika koje vašu kožu čine starijom.

Zagađenost, stres, neuravnotežena ishrana, pušenje... Toliko toga ukazuje na ponašanje koje uzrokuje starenje naše kože. Iako postoji nega primerena ovoj problematici, možete učiniti i više od toga. Zato, ne oklevajte u primeni ovih pravila kako biste sprečili i ublažili znake starenja kože.

1. Zagađenost vam se prosto lepi za kožu?


Uticaj na kožu: bezbojan ten i pojava nesavršenosti.
Pravilna nega:
Čišćenje vodom za masnu i mešovitu kožu, micelarnom vodom za osetljivu i veoma dehidriranu kožu. Birajte preparate koji sadrže aktivne elemente ili one koji stvaraju zaštitni sloj na koži i ne dozvoljavaju da se zagđivači lepe za nju.
Ishrana:
Zeleni čaj, ulje od semenki grožđa, kupus, crvena paprika, jagode, kivi, klice pšenice, orasi, lešnici...

2. Klima uređaji, grejanje? Čuvajte se dehridacije!!

Uticaj na kožu: suvoća i osećaj zatezanja.
Pravilna nega:
Kožu čistite bez ispiranja vodom (ne zaboravite da u vodi često ima suviše kamenca i ona deluje agresivno na kožu) i čim zahladi, obilnije stavljajte uobičajenu kremu za kožu. 
Ishrana: što više voća i povrća bogatog vodom (lubenica, krastavac, dinja) i 1,5 litar vode na dan. Nezaobilazni su i proizvodi bogati esencijalnim masnim kiselinama: riba, ulje od oraha i uljne repice, soja i koštuničavo voće (lešnici, orasi..) kako bi se pojačala zaštitna funkcija kože.

3. Pušite? Vaša koža pati...


Uticaj na kožu:
bezbojan ten i suvoća.
Pravilna nega:
piling i maska jednom do dva puta nedeljno. Uobičajenu kremu zamenite BB kremom za trenutno blistav ten.
Ishrana:
zeleni čaj i ulje od semenki grožđa pomažu u borbi protiv oksidacije kože izazvane duvanom.

4. Grickanje šteti tenu!


Uticaj na kožu:
suvišan sjaj i nesavršenosti.
Pravilna nega:
Piling i maska za čišćenje jednom do dva puta nedeljno! Negu dopunite matirajućom kremom koja će ublažiti sjaj u T zoni.
Ishrana:
Smanjite grickanje, posebno masnih i slatkih grickalica koje narušavaju ravnotežu vaše kože. Zamenite ih voćem i povrćem bogatim vitaminima, vlaknima i mineralima i vaš ten će postati ujednačen i bez nesavršenosti!

5. Ne spavate dovoljno? Umor se vidi na vašem licu...


Posledice:
tamni i naduveni podočnjaci, bezbojan ten.
Pravilna nega:
Trenutni sjaj koži vraćaju preparati za negu područja oko očiju i BB krema za blistav ten.
Ishrana: Namirnice za "blistavu" kožu, bogate vitaminom C (acerola ili tropska višnja, kupus, crvena paprika, jagode, kivi...) i beta karotenom (mango, kajsije, šargarepa...).

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Sastojci

Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

Pročitaj članak

go to top