OK

OK Cancel

Thank you

Close

Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke.


Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

Od tada do sada, iza nje je nebrojeno mnogo naslovnica i editorijala za najprestižnije časopise u Srbiji i van njenih granica, kao i veliki broj modnih revija i inovativnih video formi. Dermablend linija pudera je pronašla mesto u njenom daleko poznatom studiju za šminkanje, a koji su njeni saveti za korišćenje ovih pudera, kao i kako dobro pripremiti kožu pre nanošenja i izabrati odgovarajuću nijansu, pročitajte u nastavku teksta.

Svaka od nas treba da teži lepoj i zdravoj koži koristeći adekvatnu negu. Na tom putu nas stalno opterećuju određene nepravilnosti i diskoloracije kao što su fleke, bubuljice, kapilari, podočnjaci, itd. Uz adekvatnu negu, pomoć pronalazimo i u puderima koji nam pomažu da izjednačimo sve te nepravilnosti kako bi izgledale lepo, zadovoljno i samouvereno tokom dana. Veoma često ne znamo da odaberemo puder prema tipu kože i prekrivnoj moći, ili ga ne nanesemo kako treba, i okrivimo proizvod zbog toga što nismo postigle željeni efekat.

Nega, pre svega: Dakle, bez obzira koji tip kože da imate od one izuzetno masne do one nešto suvlje, predlažem da se uvek pre šminkanja koža lepo ishidrira kako bi se puder lepo utopio. Masnijim kožama će u ovom slučaju biti dovoljan sermum ili booster kao što je Aqualia Thermal ili Mineral 89 booster, dok će suvljim kožama prijati neka nega bogatije teksture kao što su Nutrilogie ili Aqualia Thermal Riche. Ujedno,  nemojte da zaboravite da ishidrirate i područje oko očiju adekvatnom kremom. Ukoliko tragate za puderom koji ima izuzetno veliku prekrivnu moć, a da pri tome bude nastavak nege za kože koje su aknozne, i da kontroliše lučenje sebuma tokom dana, onda je Dermablend 3D Correction puder definitivno za vas. Ovaj puder savršeno prekriva nepravilnosti na koži (zato se i zove 3D), nije komedogen, sadrži salicilnu kiselinu koja ima dejstvo na kvalitet kože, kao i eperulin koji deluje umirujuće na nju. Nošenje pudera ne mora više da bude nužno povezano sa zatvaranjem pora i negativnim uticajem na kožu. Uz ovaj puder koji sadrži i SPF faktor, vaša koža može izgledati prelepo i prekriveno bez teškog osećaja na licu.

Savet za nanošenje: Predlažem da ovaj puder nanosite prstima kako biste naneli najminimalniji sloj počevši od sredine lica razmazujući ga ka spoljašnjosti. Tapkajućim pokretima nanesite novi sloj pudera na delove koji zahtevaju veće prekrivanje.

Za sve vas koje imate manje nepravilnosti na koži kao sto su razne pigmentacije, pege, kapilare i tome slično, a želite lagan puder i dobru prekrivnu moć, onda je za vas definitivno Dermablend fluid korektivni tečni puder. Ovaj puder nije namenjen za lica sa aknama, jer ne sadrži sastojke koji bi pospešili njihovo nestajanje kao što to čini Dermablend 3D Correction. Iako je deklarisan kao puder sa mat efektom, sadrži sastojke koji vrše 24 časovnu hidrataciju. Izuzetno je prijatan na koži i lagane teksture sa efektom „gole kože“.

Savet za nanošenje: Za ovaj puder predlažem nanošenje jednom velikom buffing četkom, a zatim ga i prstima nanesite tapkajućim pokretima na mesta gde je potrebno dodatno prekrivanje.

Dakle, oba pudera su namenjena kožama koje zahtevaju (ili naprosto žele) veću prekrivnu moć, a samo ukoliko imate izrazito masnu kožu sklonu aknama - onda je za vas pre Dermablend 3D Correction puder, dok je Dermablend fluid namenjen svim tipovima kože koji žele jače prekrivanje uz negu i zaštitu kože.

Kod ovakvih pudera jako je važno izabrati idealnu boju/nijansu. Nikako nemojte birati boju na obrazu ili viličnoj kosti. Boju treba birati prema ramenima, jer lice često može biti tamnije ili svetlije (ako koristite faktor) u odnosu na pomenuti deo, a vrat nam je gotovo uvek svetliji. Lakše nam je da „obojimo“ lice i vrat od ramena i ruku. Obavezno birajte boje na dnevnoj svetlosti! S obzirom na to da postoje četiri nijanse, predlažem da kupite dve i mešanjem dođete do svoje idealne boje kroz sva godišnja doba.

Ena Jović

VAŠA RUTINA

dermablend-3d-korektivni-puder-spf25; masna-koza; nijansa-15

3D CORRECTION SPF25 Korektivni puder za masnu kožu sklonu aknama

S visokim stepenom prekrivanja

( 50 comments )

dermablend-korektivni-tecni-puder-spf-35; nijansa-15; vichy; mat-efekat; neravnomeran-ten; podocnjaci; crvenilo; oziljci; osecaj-gole-koze; umereno-prekrivanje

CORRECTOR Tečni korektivni puder SPF35

( 50 comments )

go to top