getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Kako možemo da usporimo pojavu znakova starenja kože?

Kako možemo da usporimo pojavu znakova starenja kože?

Kako bismo odgovorili na ovo pitanje i aktivirali sredstva da to i učinimo, bilo je potrebno da razumemo kako se znakovi starenja uopšte formiraju, pre nego što postanu primetni. Odgovor leži u ekspozomu.

Ekspozom je naučni koncept poznat od 2005. godine koji stvara vezu između sveukupnih izlaganja i javnog zdravlja. Autor C. Wild ga je definisao kao kumulativnu meru uticaja okoline i povezanih bioloških odgovora tokom čitavog života uključujući i okolinu, ponašanje i endogene procese. Ovo se može sumirati kao sve ono što nije povezano sa genetikom, odnosno svi uticaji okoline, ali i pušenje, ishrana, stres i san.  

Holistički pristup je nov način razumevanja ne samo zdravlja, već i kože. Koža kao zaštitni organ je veza između spoljašnjeg i unutrašnjeg i tako je pod direktnim uticajem spoljašnjih činilaca (agresivnih uticaja okoline kao što su UV zraci i zagađenje), ali i unutrašnjih stresova (kao što su umor, anksioznost ili neuravnotežena ishrana).

Pod uticajem ekspozoma koža svakodnevno trpi velika biološka oštećenja - uglavnom oksidaciju i inflamacije - koja se akumuliraju i malo po malo, iz godine u godinu, utiču na njenu mladolikost. Dugo vremena, ova oštećenja ostaju nevidljiva dok se u jednom trenutku ne pojave i postanu vidljiva. Sve počinje isušenom i suvom kožom, umornim i neujednačenim tenom bez zdravoga sjaja, a zatim se javljaju fleke, koža gubi čvrstinu i nastaju bore. 

Kao stručnjak za zdravlje kože koji je uvek upućen u život žene, Vichy je prva dermokozmetička marka koja proučava ovu novu naučnu teritoriju, a Slow Âge je prva Vichy dnevna nega koja podržava tu ekspertizu.  Iz tog razloga Laboratorije Vichy su objedinile:
• širok spektar UV filtera (UVA, UVB i dugi UVA zraci) za zaštitu kože od UV izlaganja odgovornog za 80% znakova starenja,
• probiotski sastojak bifidus i Vichy mineralizovanu termalnu vodu koja kožu čini otpornijom na izlaganja,
• širokospektralni antioksidativni ekstrakt korena bajkalske kapice koji deluje na oksidaciju nastalu zbog izlaganja.

EXCLUSIVE INTERVIEW OF PR KRUTMANN - Leibniz Research Institute for environmental medicine.

Pr KRUTMANNHow do signs of ageing appear on skin?
_PR.K: It’s not only a question of age. It’s also a problem caused by invisible damages: little by little, the level of hydration decreases, skin’s barrier is weakened and oxidation-induced damage accumulates.

Are signs of ageing due to genetics?
_PR.K: Actually, we know that these first damages are created under the effects of the sun (UV), the environment (pollution), the lifestyle and to a much lesser extent, the genetic.

What to do to delay signs of ageing?
_PR.K: The first thing to do is to limit the impact of UVA and UVB with filters. They have to be associated to powerful antioxidant, anti-pollutant and fortifying active ingredients. As well, what you eat, how long you sleep and how often you exercise are determining factors.

Naši kultni proizvodi

 • Novo

  Dnevna  nega koja deluje na znakove starenja u nastajanju
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Sastojci

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

  Pročitaj članak

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Nega Lica

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Vichy je pravi saveznik za borbu protiv bora, jer pruža podršku svakoj fazi života i tipu kože. To potvrđuju i poznate dame Branislava Antović, Anastasija Đurić, Ana Stanić i Mirjana Bobić Mojsilović koje su među Vichy linijama za anti-age negu pronašle favorite.

  Pročitaj članak

  go to top