OK

OK Cancel

Thank you

Close

10 odličnih načina kako da usporite i odvojite vreme za sebe

Život je užurban i vrlo je važno ponekad usporiti i dati prednost blagostanju. Predah smanjuje fizičke i emotivne efekte stresa. Osećaćete se zdravije i u efikasnije.

10 odličnih načina kako da usporite i odvojite vreme za sebe

Usporavanje je vrednovanje sebe, ponovno otkrivanje onoga što volite u životu.

Evo 10 načina kako da pronađete mir u sadašnjosti i poboljšate budućnost:


Meditirajte: čak i 20 minuta ujutru može poboljšati moć koncentracije. Što više meditirate, to manje teskobe osećate. Proverite besplatnu online aplikaciju za početnike - Meditation Timer Pro.
Prošetajte: u zelenilu punom kiseonika, osetite travu pod golim stopalima! Pokušajte da svakog vikenda izađete napolje. Osim što je dobra za kardiovaskularni sistem, šetnja osnažava i popravlja raspoloženje, ravnotežu i koordinaciju.  Kuvajte polako: birajte recepte sa svežom, hranljivom ribom i povrćem. Izbegavajte visoke temperature kuvanja da biste zadržali optimalan kvalitet namirnica. U obroke uvrstite artičoke ili tamne bobice zbog odličnih antioksidativnih osobina i završite ih sa zelenim čajem.  Rezervišite termin za masažu: za uklanjanje stresa i duboku relaksaciju kineska Tui Na tehnika podstiče akupresurne tačke što je odlična vest za muskularno-skeletna stanja, posebno ako provodite puno vremena sedeći za stolom. Vežbe disanja: samo 5 minuta kontrolisanog disanja dnevno i nema stresa. Započnite dan Pranayama metodom (kontrola disanja) kao jogi: Saagara ili Baba Ramdev nude besplatne aplikacije za ovo, a besplatne su i klinički razvijene aplikacije s tehnikama na Breathing Zone koje možete koristiti bilo kad, bilo gde. Uzmite slobodni dan na poslu: uradite ono što je davno trebalo da završite. Odvojte vreme za opuštanje, za prijatelje i porodicu. Maska za ulepšavanje lica: puna antioksidanasa i minerala, i sve dok ste u dugoj kupki. Mirisne sveće i smirujuća muzika Vas dodatno opuštaju i povećavaju dobrobiti nege kože. Isključite: mobilni telefon i laptop. Društvene mreže su odlična stvar, ali ne vladaju Vašim životom. Zašto ne biste u potpunosti isključili telefon posle 9 uveče i odvojili vreme za sebe i svoje voljene. Vodite dnevnik: prikaz dana za uravnoteženost pogleda na stvari, promišljeno rešavanje problema i čuvanje dobrih trenutaka. Zašto ne uradite ono što autorka Perla Servan-Šrajber čini: zapišite 3 radosti svakog dana.  Postanite vešti: šivenje, kuvanje, izrada nakita, slikanje. Kreativno izražavanje utiče na pozitivne misli. Uradite isto što i poznati Youtuber Casey Nesitat kad je u kreativnoj blokadi: izađite i fotografišite.

go to top