NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Uticaj zagađenosti na kožu

Da li vaša koža reaguje na zagađenost i klimatske promene i gubi svoju vitalnost? Otkrićemo vam kako da čistite i negujete kožu pri svakodnevnoj borbi protiv zagađenja.

Sivi oblaci, prašina, bezbojni gasovi, ozonski omotač... Atmosfersko zagađenje pojavljuje se u različitim oblicima. Međutim, šta znamo o tome kako sve te pojave utiču na našu kožu? Vichy vam objašnjava uzroke i posledice zagađenja i otkriva 3 načina nege u borbi protiv uticaja zagađenja.

Šta je zagađenje?

Saznajte više o zagađenju i razumećete bolje kako ono utiče na vašu kožu. Kad je reč o atmosferskom zagađenju, razlikujemo tri velike grupe: 

- Primarni zagađivači, koji potiču direktno iz "nepokretnih" izvora (industrija, grejanje) i "pokretnih" izvora (automobili, avioni).
- Sekundarni zagađivači, kao što je ozon, nastali promenom primarnih zagađivača pod uticajem sunčevih zraka i toplote. 

Osim toga, zagađenje zavisi od oba dana (zagađenje je veće danju, nego noću), godišnjeg doba (u Francuskoj, zagađenje ozonom  veće je leti), čak i geografskog položaja... Rezultat: zagađenje nije svuda isto!

Posledice zagađenja na vašoj koži 

Studija, realizovana u Meksiku na dve populacione grupe, jednoj koja živi na zagađenijem i drugoj, koja živi na manje zagađenom području, jasno je pokazala kako zagađivači utiču na našu kožu.

Direktne posledice zagađenja na kožu jesu:

- površinska oksidacija zbog slobodnih radikala,
- lagana dehidracija,
- suvoća i perutanje kože,
- bezbojan ten.

Ali, ne paničite, sve se može popraviti... Pod uslovom da se dobro zaštitite.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

go to top