NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Slow Âge je ispitan u stvarnim životnim uslovima

Pričali smo sa Sabine Laquieze, vodećim dermatologom nezavisnog centra za biomedicinska istraživanja, koja je vodila kozmetičke testove za Vichyjev Slow Âge.

P: Slow Âge je prošao brojna ispitivanja. Možete li nam reći nešto više o tome?


O: Prvi put je Vichy uporedio efikasnost svog proizvoda Slow Âge  sa grupom žena koje su koristile svoj uobičajeni proizvod za negu kože.

P: Koja je bila ideja iza ovog kliničkog ispitivanja i kako se razvila?


O: Ideja je bila prikazati efikasnost proizvoda kroz vreme i u stvarnim životnim uslovima sa stvarnim ženama, a ne samo kroz laboratorijske testove.

P: Koja je bila svrha tog oblika ispitivanja?


O: Cilj je bio imati 2 klinički identične grupe pod uticajem 9 faktora ekspozoma (spoljašnjih varijabli kao što su UV zračenje, zagađenje, duvan ili klima i unutrašnjih varijabli koa što su umor, stres, emocije, prehrambene navike i spavanje), a posebno je bilo važno da primaju istu količinu UVA zračenja. Kako su grupe bile pažljivo odabrane i iste, tako su i poređenja bila verodostojna.

P: Koliko žena je učestvovalo u ovom ispitivanju i pod kojim uslovima?


O: Učestvovalo je 120 žena podeljenih u 2 grupe. Jedna grupa je koristila Slow Âge, a drugaje nastavila sa upotrebom svoje uobičajene nege. Razgovarala sam sa ženama tokom faze regrutovanja kako bih proverila kriterijume kliničke primerenosti uz pomoć upitnika o emotivnim i faktorima okruženja. Odabranim ženama je dodeljena UV narukvica sa senzorom i vraćale su se svakih 15 dana na očitavanje merenja UVA zračenja. Ispitivanje je trajalo 2 meseca, a kliničke procene su napravljene kada je ispitivanje počelo i na kraju svakog meseca.

P: Zašto je bilo toliko bitno da se meri uticaj UV zraka?


O: Svi dokazi pokazuju da UV zraci imaju izuzetno veliki uticaj na starenje kože pošto su 80% odgovorne za taj proces. Isti glavni činilac koji utiče na kožu je bio osnovni koji se poredio u obe grupe. To se obično radi u kontrolisanom laboratorijskom okruenju, pa je narukvica sa UV senzorom bila jedini način da budemo podjednako rigorozni ali u stvarnom životu.

P: Možete li otkriti neke od rezultata ispitivanja?


O: Pronašli smo da je grupa koja je koristila Slow Age u poređenju sa grupom koja je nastavila sa upotrebom svoje uobičajene nege, uočila intenzivnije smanjenje pojave tamnih fleka, bora na obrazima, gubitka punoće kože i vidljivosti pora. Većina iz grupe koja je koristila Slow Âge je prijavila da im je koža smirenija (97%), glatkija (92%) i blistavija (81%) neposredno posle promene nege, a nakon 8 nedelja 89% je primetilo da im je koža mekša, 87% da im je koža zdravija, a 71% da je postala snažnija.

Naši kultni proizvodi

go to top