NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Vodeći dermatolozi su nam preporučili kako da rešavamo problematična područja koja nastaju starenjem, kako bismo zadovoljno starili u bilo kom životnom dobu.

Uz vidljive znakove, tu su i ćelijska i molekularna oštećenja na ,,tihom", nevidljivom nivou koja podrazmevaju da koža postaje isušena, tanja i kroz vreme osetljivija. S obzirom na štetne uticaje činilaca iz okoline poput UV zraka i zagađenja, vrlo je važno zaštititi i temeljito čistiti kožu.
Bez obzira na starosno doba, hidratacija kože i dubinsko hranjenje antioksidansima kao i upotreba zaštitne kreme sa barem SPF 25 mogu smanjiti ćelijska oštećenja. Ova neutralizacija tihog starenja kože u samom korenu efikasnija je od korigovanja već prisutnih znakova kod svih starosnih grupa, međutim koža u svakom generacijskom periodu ima svoje tegobe:

U 20-im

Ako još imate bubuljice, potražite proizvode bez ulja i sa salicilnom kiselinom. Vaša buduća koža će Vam zahvaliti na usvajanju dobrih navika tokom ove dekade u kojoj se oblikujete. Pripazite koliko vode pijete, redovno vežbajte i spavajte dovoljno noću - 8 sati.

U 30-im

Počinju da se pojavljuju tanke linije, a boja kože postaje neujednačena. Vreme je da započnete sa upotrebom posebne anti-age nege, posebno na osetljivom području oko očiju, kao i da pripazite na zastupljenost antioksidanasa u svojoj nezi za kožu, ali i u ishrani:  jedite hranu koja je dobra za Vašu kožu poput kelja, kupina i kivija. Za delovanje protiv štetnih uticaja iz okoline, koristite nežno sredstvo za čišćenje sa hidratantnim sastojcima.

U 40-im

Bore i staračke pege su se verojatno pojavile pa je Vaš cilj da ujednačite pigmentaciju i povećate nivo kolagena. Tokom ove dekade koža gubi deo svog sjaja i teksturu. Dugoročna hidratacija je važnija nego ikada, zato koristite serum sa hijaluronskom kiselinom ispod Vaše anti-age nege.

U 50-im

Hormonske promene mogu da uzrokuju isušenost kože. Što je manje estrogena, to je koža više suva, manje elastična, a smeđe fleke su još uvek prisutne. Suprotstavite se tim efektima uz anti-age negu sa hranljivim uljima koja podstiče hidrataciju i tonus kože.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Sastojci

Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

Pročitaj članak

go to top