NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Postati roditelj: šta je ono što Vam niko neće reći!

Novo roditeljstvo je neverovatna stvar sa bezbroj radosti na putu. Međutim, tokom prvih par meseci roditeljstvo može da promeni neke Vaše navike.

Prigrlite nepoznato

Knjige o roditeljstvu Vam mogu pomoći oko par stvari, ali postoji šansa da neće pokriti baš sve aspekte roditeljstva! Pripremite se da budete oštroumni i spremni da se nosite sa neočekivanim. Svako dete je drugačije i sa svakim detetom se mora postupati na najbolji mogući način koji odgovara njegovoj jedinstvenoj prirodi.

Kratke noći

Potreba Vaše bebe da je često hranite može da ugrozi Vaše navike u vezi sa spavanjem.

Potražite stručne savete kako da pomognete svojoj bebi da zaspi, poput lagane masaže pre spavanja, ali nemojte da zanemerite ni svoju masažu. Vaša porodica Vas treba i zato ne oklevajte da se sa svojim suprugom rasporedite na smene ili da sebi tokom dana priuštite kratak ali okrepljujući san dok on čuva bebu!

Problemi sa kožom

International Dermal Institute navodi da se kod 10 -15% trudnica pojave melazme: tamne hiperpigmentacijske fleke na licu. One nestanu posle porođaja, ali možete imati i drugih problema sa kožom, poput strija na telu, pojave akni, kapilara, suvoće i povećane osetljivosti, sve dok se nivo hormona ne uravnoteži. Na sreću, ova stanja obično ne traju duže od par meseci. Izbegavajte sunce, koristite visok SPF i proizvode za negu tela za borbu protiv strija.


Naglo opadanje kose

Poznato kao postpartum gubitak kose, izuzetno je često i javlja se između trećeg i šestog meseca po porođaju. Ako pronađete pramenove kose u tuš kabini ili na četki za kosu, nemojte da paničite. Ovo je samo privremeno stanje uzrokovanom naglim padom nivoa estrogena u Vašem organizmu. Dojenje ne uzrokuje opadanje kose, te odbijanje bebe neće pomoći. Dobre strategije koje možete da primenite su: blagi farmaceutski preparati i prilagođena frizura. Probelm je uočljiviji kod duge kose, pa će promena frizure osvežiti Vaš izgled mlade mame, ali će istovremeno pomoći i da izađete na kraj sa brojnim dlakama koje se motaju svuda po kući.

Vredno je traume

Šta god da se desi, biti roditelj je najuzbudljivija stvar i mala usputna iznenađenja čine da svaki trenutak sa Vašim detetom bude za pamćenje. Odremajte, uključite muziku, prigrlite haos i činite najbolje što možete. Smejemo se više sa našom decom nego u bilo kom drugom trenutku!

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

go to top