NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

OK

OKCancel

Thank you

Close

Da, možete naporno da radite i imate savršenu kožu

  • favoris

Kad je riječ o karijeri i stresu na poslu, on može ponekad ostaviti traga na našoj koži. Razgovarali smo s dermatologinjom dr. Ninom Roos i dobili stručne savjete o tome kako podnijeti užurbani način života, a da nam koža ne trpi posljedice.

Koji su najčešći problemi povezani sa stresom u kancelariji i kod kuće?


Previše vremena provedenog u kancelariji ili premalo odmora na kraju dana nije loše samo za naše mentalno i fizičko zdravlje, već može da dovede i do ozbiljnih ili problema sa kožom koji se iznova vraćaju. Kako bismo odredili  glavne probleme kože povezane sa stresom na poslu, upitali smo dermatologa dr. Ninu Ross da opiše najčešće probleme koje viđa kod svojih najzaposlenijih pacijenata. Prema njenom mišljenju simptomi hroničnog stresa mogu da uključuju izbijanje akni kao i umoran ten bez sjaja. Uz ove reakcije na površini kože, Nina kaže da dugotrajno izlaganje slabom stresu takođe može da pogorša postojeće stanje kože, što može da dovede do promena u tipu i teksturi kože. Na primer, koža sklona isušivanju može da počne da se ljuspa ili guli, a kod masnijih tipova kože možemo da primetimo povećanje stvaranja sebuma.

Šta možemo da učinimo za našu kožu tokom perioda velikih radnih opterećenja ili drugih stresnih razdoblja?

Svaka koža reaguje drugačije pod uticajem dugoročnog stresa ili umora, a Nina naglašava da je koža žene, uopšteno govoreći, tanja i osetljivija od muške kože,  pa time i brže pokazuje vidljive znakove stresa ili umora. Dodaje: "Važno je da preduzmemo korake i predvidimo stresne ili užurbane periode kako bismo sprečili nastanak problematičnih stanja na našoj koži, koja će se potom teško lečiti." Kada je reč o svakodnevnom nošenju sa stresom, Nina preporučuje uvođenje vežbi disanja u našu svakodnevnu rutinu: u kombinaciji sa redovnim treninzima poput hodanja ili trčanja, mikorcirkulacija kože će se poboljšati i bićete na pravom putu ka zdravoj, blistavoj koži.

Koju negu za kožu treba da koristite u borbi protiv znakova stresa?

Nina preporučuje redovnu upotrebu piling maske za detoksikaciju kože, kao i posetu dermatologu čim se pojave simptomi stresa. Vichy nudi masku sa glinom za čišćenje masne kože kao i mineralnu masku za hidrataciju isušene kože. Za smirivanje umorne kože pod stresom Nina savetuje: "Ključna je prevencija, kako ne bi morali da lečimo, zato ne čekajte da bude prekasno i počnite da tretirate znakove umora!" Uz redovnu fizičku aktivnost, koja je i odličan način opuštanja nakon stresnog dana na poslu, odaberite primerenu negu koja će očistiti Vašu kožu od toksina i koja će Vam pomoći u borbi protiv efekta oksidativnog stresa. 

Najčitanije

Sastojci

Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

Pročitaj članak

go to top