NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Da li ste se ikada zapitali šta uzrokuje suvu kožu bez sjaja? Možda zagađenje?

Vichy Slow Age

Zabrinjava Vas kakav bi efekat život u gradu mogao da ima na Vaš ten? Nastavite sa čitanjem i zajedno ćemo proći kroz 5 najčešćih načina kako zagađenje utiče na našu kožu i šta možemo da učinimo da to sprečimo.

Suvoća

Zagađenje je čest uzrok suve kože. U kombinaciji sa drugim činiocima poput vremenskih uslova, veće jačine vetra i pojačanim unutrašnjim grejanjem, koža može početi da pokazuje znakove akutne suvoće. Kako joj se odupreti? I tokom zime je potrebno da svakodnevno nanosimo sredstvo za zaštitu od sunca, a neophodno je i da odaberemo dnevnu hidratantnu negu kremaste teksture – idealna je ona s intenzivnim hidratantnim sastojcima, poput hijaluronske kiseline, za povećanje nivoa hidratacije kada temperatura padne.

Bore

I samo zagađenje je dovoljno loše, ali su studije pokazale da koža postaje osetljivija na UV zrake kad je izložena zagađenju.* Iako su potrebne godine da se oštećenja uzrokovana suncem pojave na licu, UVA zraci dokazano ubrzavaju vidljive efekte fotostarenja što znači da treba posebno voditi računa tokom sunčanih dana kad su zagađenje i UV zraci na vrhuncu. Kada ste na otvorenom i to svakodnevno, SPF 25 je minimalna zaštita koju bi trebalo koristiti ako želite da pravilno zaštitite svoju kožu.

Ten bez sjaja

Koji je jedan od brojnih uzroka tena bez sjaja? Slaba cirkulacija! Nju uzrokuje ograničen protok krvi u jedan ili više delova lica što je poznata nuspojava nekvalitetnog vazduha. Radite piling kože redovno za blistaviji, zdraviji ten i ne zaboravite da, takođe redovno, radite masažu celog lica.

Hiperpigmentacija

Zagađenje, posebno ono u industrijalizovanim ili urbanim područjima, kožu čini žućkastom* sa učestalijim hiperpigmentacijama kod onih koji žive u ovakvim sredinama.** Koža mora da bude temeljno očišćena i čišćenje treba da bude integralni deo Vaše rutine lepote kako bi se izbeglo nakupljanje prljavštine duboko u porama. Naposletku, obratite pažnju da je zaštitno sredstvo otporno na UVA i UVB zrake jer su ove poslednje odgovorne za većinu osnovnih simptoma hiperpigmentacija.***

Opuštenost kože

Kad starimo, nivo kolagena počinje da opada što dovodi do nastanka tankih linija i bora. Ovo je normalni deo procesa starenja, međutim, efekti se mogu pogoršati usled dužeg izlaganja zagađenju što uzrokuje pojavu poznatu kao oskidativni stres. On dovodi do navale slobodnih radikala ispod površine kože koji se hvataju za već iscrpljene molekule kolagena u našoj koži. Rezultat? Koža puno brže gubi punoću i mladolikost. Prilikom borbe protiv slobodnih radikala pripazite da ishrana i rutina nege kože sadrže što je moguće više antioksidanasa. To će  omogućiti nastanak dodatnih elektrona  za koje će se uhvatiti slobodni radikali i ostaviti Vaše dragocene molekule kolagena na miru!

*Studija: Oksidacija skvalena, lipida u ljudskoj koži: nov pouzdan marker za ispitivanje zagađenja okoline, D-M Pham, International Journal of Cosmetic Science
**Studija: Posledice urbanog zagađenja na stanje kože. Kontrolisana studija na području Šangaja. M Pham, International Journal of Cosmetic Science
***http://dermatologytimes.modernmedicine.com/dermatology-times/content/tags/anti-aging/pollution-stress-take-toll-skin-aging
****Studija: Procena uticaja urbanog zagađenja na kvalitet kože, multicentrično ispitivanje u Meksiku. M.-A Lefebvre, D.-M Pham, International Journal of Cosmetic Science

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

41 DERCOS_Aminexil Clinical 5

Nega Kose

Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

Opadanje kose može biti uzrokovano raznim faktorima, od problema sa zdravljem do nedostataka vitamina u telu pa i do nekih ozbiljnijih stvari. Glavni uzroci za koje potrošači smatraju da neposredno utiču na opadanje kose, osim genetike, su i stres, zagađenje, umor, pušenje, nepovoljni tretmani kose, hormonske promene, neadekvatna ishrana i problemi na koži glave.

Pročitaj članak

Vichy expert

Nega Kose

NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

Postoji verovanje da je gubitak kose problem koji najčešće pogađa muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o gubitku kose pričamo sa Anom Kovačević, stručnom saradnicom za edukaciju VICHY.

Pročitaj članak

go to top