NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

8 načina kako da ostanete u formi tokom menopauze

Menopauza označava novu fazu u Vašem životu koju treba da prihvatite sa radošću i optimizmom. Sledite ovih 8 saveta i ostanite smireni, zdravi i u "zenu" tokom ovog prelaznog razdoblja.

Mnoge žene su primetile da posle 50. godine postaje lakše brinuti se za sebe, staviti vlastito blagostanje na prvo mesto i potpunije uživati u životu. Svesniji ste vlastite snage i granica nego u dvadesetim i tridesetim godinama, i radujete se novoj životnoj fazi u duhu radosti, avanture i samopouzdanja. Ovih 8 saveta će Vam pomoći da ostanete u top formi tokom menopauze - i mentalno i fizički i emotivno.

1.Više se krećite za bolje raspoloženje i zdravije kosti.

Hormonske promene tokom menopauze mogu da oslabe kosti i mišiće. Uključite vežbe pod opterećenjem u Vašu svakodnevnu rutinu, od čučnjeva do plivanja. Endorfin koji se oslobađa vežbanjem popravlja i raspoloženje!

2. Neka Vaša spavaća soba postane prijatnija za spavanje.

Hladna, tamna soba optimalna je za celonoćni san za lepotu. Ako patite od noćnog znojenja ili valunga zbog hormonskih promena, važno je da ostanete rashlađeni, smireni i hidrirani.

3. Uvrstite više antioksidansa u ishranu.

Konzumacija puno hrane bogate antioksidansima poput svežeg voća, povrća, proizvoda od soje i zelenog čaja dokazano smanjuje oksidacijski stres u menopauzi, koji može dovesti do ubrzanog starenja.

4. Pijte umereno i ne pušite.

Umerena konzumacija alkohola (ne više od 2 konzumacije dnevno) može biti deo zdravog života, ali te količine ne smete da prekoračite. Nemojte da pušite: studije pokazuju da pušenje ubrzava proces starenja, slabi Vaše kosti i uzrokuje ostale ozbiljne zdravstvene probleme.

5. Uzimajte puno kalcijuma i vitamina D, a smanjite unos masti i šećera.

Kako biste ostali u formi, jedite ujednačeno, što podrazumeva puno kalcijuma i vitamina D koji su od ključne važnosti za zdravlje kostiju, a istovremeno ograničite masnoće i dodatne šećere. Mlečni proizvodi sa nižim udelom masti i lisnato povrće sjajni su izvori kalcijuma, a mleko je često obogaćeno vitaminom D.

6. Pripazite da Vam je koža hidrirana i osvežena:

Nega kože posle 50. godine može biti komplikovana: hormonske promene mogu da isuše Vašu kožu i uzrokuju gubitak elastičnosti. Za vraćanje vlage i čvrstine kože isprobajte anti-age negu poput Neovadiol dnevne i/ili noćne kreme. Inovativna nova formula kožu čini primetno glatkom, umirenom i hidriranom, ima efekat liftinga i vraća gustinu koži na svim nivoima: trenutno izgledate svežije, blistavije i samouverenije.

7. Upijte malo sunca.

Previše sunca može da ošteti Vašu kožu, ali premalo sunca uskraćuje Vam vitamin D koji je od životne važnosti i bitan za jačinu kostiju. Uhvatite koji zrak sunca kad god možete. Nekoliko minuta dnevno na suncu trebalo bi da je dovoljno, ali zaštitite kožu zaštitnim sredstvom.

8. Odvojite vreme za meditaciju usmerene svesnosti.

Dobrobiti vežbanja meditacije usmerene svesnosti dokazane su putem mnogih kliničkih studija: smanjen stres i povećan osećaj blagostanja neke su od njih. Istraživači su otkrili da i samo 10 minuta dnevno može imati značajan povoljni efekat, ali možete da pokušate da vežbate i 20 do 30 minuta za maksimalno oslobađanje od stresa. Nekoliko puta nedeljno sednite i duboko dišite ili u svakodnevnu rutinu uvrstite laganu jogu.

Naši kultni proizvodi

17408NEOVADIOL KOMPENZACIONI KOMPLEKS*
Napredni obnavljajući koncentrat za zrelu kožu i kožu u menopauzi         
Svi tipovi osetljive kože 
* Kompenzacioni kozmetički kompleks           

55NewNEOVADIOLvisageSerum za liceNega protiv znakova starenja

NOVO

NEOVADIOL KOMPENZACIONI   KOMPLEKS*  Napredni obnavljajući koncentrat za zrelu kožu i   kožu u menopauzi           Svi tipovi osetljive kože   * Kompenzacioni kozmetički kompleks           

NEOVADIOL

NEOVADIOL KOMPENZACIONI KOMPLEKS*
Napredni obnavljajući koncentrat za zrelu kožu i kožu u menopauzi         
Svi tipovi osetljive kože 
* Kompenzacioni kozmetički kompleks           

Serum za lice

Serum

rating : 55 mišljenja

17853NEOVADIOL NIGHT KOMPENZACIONI KOMPLEKS*
Napredna obnavljajuća noćna nega                                                                                                                            
* Kompenzacioni kozmetički kompleks.
00NewNEOVADIOLvisageNega protiv znakova starenja

NOVO

NEOVADIOL NIGHT KOMPENZACIONI KOMPLEKS* Napredna obnavljajuća noćna nega                                                                                                                              * Kompenzacioni kozmetički kompleks.

NEOVADIOL

NEOVADIOL NIGHT KOMPENZACIONI KOMPLEKS*
Napredna obnavljajuća noćna nega                                                                                                                            
* Kompenzacioni kozmetički kompleks.

Noćna nega

Najčitanije

Stil

Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

Naravno, naziv možda ne zvuči posebno primamljivo, ali verujte nam kad Vam kažemo da bi svakako trebalo da obratite  pažnju na fermentisanu hranu, ako želite da poboljšate sveukupno zdravlje. Objasnićemo odakle ta buka o zdravoj hrani u poslednje vreme i rećićemo Vam koja je najbolja fermentisana hrana koju treba da uvrstite u ishranu. 

Pročitaj članak

go to top