NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 stvari koje možemo naučiti o sporijem starenju iz tradicionalne medicine

Kombinovanje ključnih elemenata tradicionalne medicine i zapadnjačkog pristupa anti-ageingu moglo bi da donese izuzetno uspešne rezultate.

Tradicionalna medicina nas može puno naučiti o dostojanstvenom starenju. Kada se koriste kao deo sveobuhvatnog pristupa starenju, kineska, ajurvedska i srednjeamerička medicina nude dodatni, komplementarni pogled na zapadnjačke anti-age tretmane. Starenje je prirodni deo života, međutim postoji 5 saveta tradicionalne etnomedicine koji pomažu u očuvanju unutrašnjeg i spoljašnjeg zdravlja jer kada se osećate dobro, i izgledate dobro!

Ako ostanete zdravi iznutra, bićete lepi i spolja.

Održavanje zdravog probavnog i imunog sistema postaje posebno važno kada starimo. Srednjeamerička medicina ceni biljku papaje zbog njene sposobnosti da pomaže varenje, a na Karibima se simptomi gripa leče čajem mangovog lišća.

Odgovor je možda u kuhinjskom ormariću

Ponekad su najednostavniji lekovi najefikasniji. U Južnoj Americi se mlevene bobice pimenta, ugrejane i pomešane sa uljem, koriste kao tople obloge za lečenje bolnih zglobova i mišića, a u Kini su iscjeljujuća svojstva supa poznata hiljadama godina.

Ostati aktivan je jak temelj

Uz fizičku aktivnost koja je nužna, smatra se da kineska tradicija tai chija smiruje duh, deluje na mentalnu bistrinu i podstiče fleksibilnost zglobova. Joga, kao ključni deo ajurvedske medicine i oblik vežbe, ima sličan pristup: prevencija je bolja od lečenja.

Minimizovati stres za očuvanje zdravlja

Meditacija je još uvek centralni deo istočnjačkih pristupa za sprečavanje i lečenje bolesti. U kineskoj tradiciji meditacija čuva "qi", odnosno unutrašnju životnu snagu svih živih bića.

Sagledajte širu sliku

Kineski koncept "quija" temelj je ne samo medicine, već i meditacije i borilačkih veština i podseća da bi ta tri faktora - fizičko zdravlje, duhovnost i vežba - trebalo da budu posmatrana zajedno kao deo šireg pristupa starenju.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Stil

Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

Naravno, naziv možda ne zvuči posebno primamljivo, ali verujte nam kad Vam kažemo da bi svakako trebalo da obratite  pažnju na fermentisanu hranu, ako želite da poboljšate sveukupno zdravlje. Objasnićemo odakle ta buka o zdravoj hrani u poslednje vreme i rećićemo Vam koja je najbolja fermentisana hrana koju treba da uvrstite u ishranu. 

Pročitaj članak

go to top