NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 saveta za sprečavanje pojave bora

04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

Bore nastaju usled kombinacije više činilaca. Kako bismo ih preduhitrili i izbegli pre nego što nastanu, donosimo Vam naših 5 najboljih saveta. Recite zbogom borama i pre nego što se pojave!

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka ekstrinzičkog starenja je oštećenje uzrokovano UV zracima. Čak i tokom oblačnih dana mogu da nastanu oštećenja na koži. Za sprečavanje nastanka dugoročnih oštećenja na koži uvek nanosite zaštitno sredstvo kad ste na otvorenom, čuvajte se sunca kada je ono najjače, nosite kačket ili šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočare jer su one ključne za smanjenje brzine nastanka tankih bora oko očiju koje se formiraju ako neprestano škiljite na suncu.

Dovoljno spavajte

San je neophodan za zdravu kožu i njen čvrst i odmoran izgled. Dok spavamo, naša koža se obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža nema zdrav sjaj, a nedostaje joj i elastičnosti što uzrokuje pojavu tankih linija. Oči i usta su područja na kojima se najčešće pojavljuju tanke linije kao posledica umora.

Idealno bi bilo spavati 8 sati i to na leđima. Zašto? Kad ne pritiskamo lice o jastuk satima izbegavamo buđenje sa tzv. borama spavalicama. Na mlađoj koži one nestaju u trenu, međutim sa godinama se usled smanjene količine kolagena i elastina koža ne obnavlja tako brzo. 

Dehidratacija

Bez dovoljno vode i hidratacije ćelije kože gube punoću i koža postaje neujednačena i krhka. Za hidrataciju kože važna je konzumacija više vode, ali i održavanje redovne rutine nege kože, uključujući i dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Put do kože zdravog izgleda kreće iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidativnim svojstvima (oksidacija je jedan od glavnih uzroka preranog strarenja kože!), a podstiče i tvorbu kolagena pa pomaže zaštitnom sredstvu u zaštiti od UV zraka. Međutim ovaj sastojak se ne nanosi samo topikalno, već se koristi i za pripremu zdravog obroka: može se pronaći  u citrusima te zelenom lisnatom povrću, kao i u paradajzu, brokoliju, bobicama i grašku.

Nanošenje nege za kožu

Odlično što imate svakodnevnu rutinu nege kože, međutim jeste li znali da je tehnika nanošenja takođe važna? Umesto brzinskog razmazivanja kreme i/ili seruma, donjom stranom prstiju izvodite jednostavne masažne tehnike. To garantuje dobro upijanje proizvoda u kožu i podstiče cirkulaciju.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Sastojci

Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

Pročitaj članak

go to top