NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 saveta kako sprečiti nastanak bora

Bore nastaju kombinacijom raznih uticaja. Kako bismo ih preduhitrili i sprečili, donosimo Vam 5 odličnih saveta... Recite zbogom borama i pre nego se pojave.

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka spoljašnjeg starenja kože su oštećenja uzrokovana sunčevim UV zrakama. Čak i u toku oblačnih dana moguća su ozbiljna oštećenja kože. Za sprečavanje dugoročnih oštećenja, uvek kada ste na otvorenom nanesite odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca, sklonite se sa sunca kada je ono najjače, nosite šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočare. One su neophodne za smanjenje opasnosti nastanka tankih linija oko očiju koje se pojavljuju ako neprestano žmirkate na suncu.

Dobro spavajte

San je neophodan za zdravu i gipku kožu. Dok spavamo, naša koža se obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža je bez zdravog sjaja, nedostaje joj elastičnosti i nastaju bore. Područja posebno sklona razvoju bora od umora su oči i usta.

Idealno bi bilo da spavamo 8 sati i to na leđima. Zašto? Ako ne pritiskamo lice o jastuk satima, moguće je da sprečimo buđenje sa "borama spavanja". Na mlađoj koži bore spavanja nestaju trenutno, ali kako starimo, smanjena je količina kolagena i elastina u koži i ona se ne obnavlja toliko brzo.

Isušenost

Bez dovoljno vode i hidratacije ćelije kože gube punoću, a koža postaje neujednačene površine i krhka. Za hidrataciju kože pijte više vode, ali i održavajte redovnu rutinu nege kože, što podrazumeva dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Zdrava koža dolazi iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidativnim svojstvima (oksidacija je glavni uzrok preranog starenja kože!), a podstiče i stvaranje kolagena i pomaže u zaštiti od UV zraka. Ali ne primenjujte ga samo topikalno, pripremite sebi i zdrav obrok: vitamin C se nalazi u citrusima i povrću tamnog lišća, kao i u paradajzu, brokoliju, bobičastom voću i grašku.

Nanošenje nege za kožu

Odlično je što imate dnevnu rutinu nege kože, ali da li ste znali da je i tehnika nanošenja nege važna? Umesto brzog utrljavanja kreme i/ili seruma u kožu, sprovedite jednostavnu masažnu tehniku ravnim delovima prstiju.

To omogućuje bolju penetraciju proizvoda u kožu i podstiče cirkulaciju.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Sastojci

Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

Pročitaj članak

go to top