NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 primera najboljeg supervoća za lepu kožu

Kad govorimo o nezi Vaše kože, važno je i ono iznutra. Pročitajte pravu istinu o 5 primera supervoća koje bi trebalo da uvrstite u ishranu za zdravi sjaj kože.

Pomorandže

Zahvaljujući zavidnom nivou beta-karotena - pigmenta odgovornog za njihovu svetlu boju - pomorandže (LINK: Food Tube članak - pomorandže) zlata vrede kada je reč o anti-age delovanju. Pomorandže su bogate provitaminom A koji može da pomogne u borbi protiv oštećenja uzrokovanih suncem, kao i u smanjenju osetljivosti kože na UV zrake, a sadrže i značajne količine vitamina C, što podstiče punoću i mladolikost kože usled povećane proizvodnje kolagena u koži. [1]

[1]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18505499

Borovnice

Često svrstane u najefikasniju prirodnu superhranu, borovnice svoju boju duguju pigmentu zvanom antocijan (oblik antioksidansa). Kao i ostale crvene ili ljubičaste bobice (brusnice i goji bobice su odličan primer), i borovnice sa svojim anti-age delovanjem ublažavaju znakove starenja smanjujući oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima usled spoljnih štetnih uticaja poznatih kao ekspozom.

Acai bobice

Acai bobice su bogate vitaminom E (odgovornim za zdravlje kože, kose i noktiju) i poznate su po svojim protivupalnim svojstvima. Ako imate problema sa aknama, nanošenje potpuno prirodne maske sa acai bobicama ili acai uljem može da pomogne oko crvenila, jer visoki udeo antioksidansa u njima pomaže poboljšanju cirkulacije u koži.[2]  Drugim rečima, imamo već gotov piling iz prirode!

https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-acai-berries.html

Avokado

Nastavlja se rasprava da li je avokado voće ili povrće, ali jedna stvar je sigurna - dobrobiti koje on ima za kožu. Obiluje masnim kiselinama koje su izuzetno efikasne u hidrataciji, a pomaže i donjim slojevima kože zahvaljujući visokom nivou vitamina A koji podstiče ćelijsko obnavljanje - odlične vesti za umornu kožu pod uticajem stresa i sa oštećenjima uzrokovanim suncem ili zagađenjem. [3] Ko je rekao da je sve masno loše?

[3]http://www.natureword.com/tag/avocado-vitamins/

Brusnice

Bogate su flavonoidima, grupom polifenola (LINK: članak o polifenolima) poznatom po svom impresivnom delovanju protiv oksidacijskog stresa. Konzumacija brusnica u obliku soka ili bobica kožu čini svetlijom i blistavijom. [4] Šta više, kiseli hemijski sastav brusnica pomaže kod prekomerno masne ili sjajne kože i kod smirivanja crvenila.[5]

[4]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12058989
[5]https://books.google.co.in/books?id=4ldF2pZC4q8C&printsec=frontcover&dq=Return+to+Beautiful+Skin:+Your+Guide+to+Truly+Effective,+Non+Toxic+Skin+Care+By+Myra+Michelle+Eby&hl=en&sa=X&ei=pLHUVLejKMOyuATc8oL4Dw&ved=0CCUQ6AEwAA#v=onepage&q=Return%20to%20Beautiful%20Skin%3A%20Your%20Guide%20to%20Truly%20Effective%2C%20Non%20Toxic%20Skin%20Care%20By%20Myra%20Michelle%20Eby&f=false

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Stil

Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

Naravno, naziv možda ne zvuči posebno primamljivo, ali verujte nam kad Vam kažemo da bi svakako trebalo da obratite  pažnju na fermentisanu hranu, ako želite da poboljšate sveukupno zdravlje. Objasnićemo odakle ta buka o zdravoj hrani u poslednje vreme i rećićemo Vam koja je najbolja fermentisana hrana koju treba da uvrstite u ishranu. 

Pročitaj članak

go to top