NOVOKljučne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obavezuje da će poštovati poverljivost ličnih podataka dobijene putem ovog formulara. Lični podaci prikupljeni pomoću ovog formulara biće korišćeni isključivo od strane kompanije Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Vi imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sledeću adresu info@vichy.rs

Imate pravo da u svakom trenutku saznate sve o našoj politici zaštite ličnih podataka kao i o  ostalim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Malpigijev sloj

Sloj epidermisa koji se nalazi tik ispod zrnastog sloja. Sastavljen je od keratinocita koji započinju spljoštavanje, melanocita i nervnih završetaka.

U srce epidermisa

Površinski sloj kože koji pokriva dermis. Obično je debeo kao list papira, ali može da bude i deblji. Njegova talasasta građa nastaje zbog epidermalnih brazda i dermalnih papila. Čine ga 4 sloja ćelija koji leže jedan na drugome nad dermo-epidermalnom granicom: bazalni sloj, Malpligijev sloj, zrnasti sloj i rožasti sloj koji štiti hidrolipidni sloj. 90% epidermisa je sastavljeno od ćelija keratinocita, a sadrži i ćelije koje određuju boju kože, melanocite, i Langerhansove ćelije. U epidermisu nema ni jednog krvnog suda. Ćelije koje ga izgrađuju, hrane se difuzijom iz dermisa.

Indeks kože